Acasă Razboi Ucraina Luptele se intensifică în estul Ucrainei

Luptele se intensifică în estul Ucrainei

Luptele se intensifică în estul Ucrainei
Luptele se intensifică în estul Ucrainei (Foto: G4Media.ro)

Luptele au continuat marți în regiunea ucraineană Donețk, în timp ce Rusia a lansat „bombardamente masive” în orașele și satele de pe linia frontului de est, potrivit unui oficial local, citat de CNN.

Orașul Avdiivka a fost lovit de un val de focuri de artilerie, potrivit lui Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk.

„Avdiivka a avut cel mai mult de suferit în direcția Donețk: Au fost lovituri primite în timpul nopții, iar dimineața au avut loc bombardamente masive asupra centrului orașului”, a declarat Kyrylenko pe Telegram. „Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”.

Avdiivka se află la câțiva kilometri de linia frontului de război

Avdiivka se află de câteva luni la câțiva kilometri de linia frontului de război, dar rămâne în mâinile ucrainenilor.

De asemenea, au avut loc „bombardamente masive” în două zone din apropierea orașului strategic Lyman din regiunea Donețk, a precizat Kyrylenko. Patru civili din regiune au fost uciși luni, a adăugat el într-o postare separată.

Armata ucraineană a declarat că a fost supusă unui atac susținut în regiunea Donețk.

Rusia desfășoară operațiuni de luptă ofensivă în Donețk și Luhansk

„Inamicul nu încetează să bombardeze pozițiile trupelor noastre și așezările din apropierea liniei de contact”, a declarat marți Statul Major General al forțelor armate ucrainene.

„Ei continuă să tragă asupra infrastructurii critice și a locuințelor civile … În direcțiile Bakhmut și Avdiivka, inamicul își concentrează eforturile pe desfășurarea de acțiuni ofensive.”

Rusia desfășoară operațiuni de luptă ofensivă în Donețk și Luhansk, care împreună formează Donbasul, partea estică a Ucrainei unde a început în 2014 conflictul dintre Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia.

Exit mobile version