Acasă Razboi Ucraina Zelenski cere NATO să ajute la protejarea centralelor nucleare ucrainene

Zelenski cere NATO să ajute la protejarea centralelor nucleare ucrainene

Zelenski cere NATO să ajute la protejarea centralelor nucleare ucrainene
Zelenski cere NATO să ajute la protejarea centralelor nucleare ucrainene (Foto: HotNews)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut membrilor NATO să contribuie la garantarea protecției instalațiilor nucleare ucrainene, scrie Sky News. 

Kievul a acuzat Moscova de atacuri repetate asupra centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, ultimele lovituri având loc în acest weekend.

Zelenski a îndemnat, printr-un videoclip, membrii NATO să acționeze. El a spus: „Toate națiunile noastre sunt interesate să nu aibă incidente periculoase la instalațiile noastre nucleare. Cu toții avem nevoie de protecție garantată împotriva sabotajului rusesc la instalațiile nucleare”.

„Nu este practic” ca forțele NATO să securizeze centrala nucleară Zaporojie

Fostul ofițer de informații militare Philip Ingram a declarat pentru Sky News că „nu este practic” ca forțele NATO să securizeze centrala nucleară Zaporojie, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut statelor NATO să o protejeze.

El a spus: „Au fost bombardamente în ultimele două zile și asta i-a adus în atenția președintelui Zelenski. Rușii au prezentat un videoclip care nu a fost verificat independent, despre care susțin că arată bombardarea ucraineană a centralei electrice”.

„Președintele Zelensky a cerut NATO să ofere protecție, practic asta nu s-ar putea întâmpla niciodată, deoarece asta ar aduce trupele NATO și forțele aeriene ale NATO în confruntare directă cu forțele ruse, iar atunci ne-am uita la un scenariu: Al Treilea Război Mondial”, a mai adăugat expertul.

Exit mobile version