Acasă Razboi Ucraina Serviciile secrete britanice: Rusia pregătește linii defensive la zeci de kilometri de...

Serviciile secrete britanice: Rusia pregătește linii defensive la zeci de kilometri de linia frontului

Serviciile secrete britanice: Rusia pregătește linii defensive la zeci de kilometri de linia frontului
Serviciile secrete britanice: Rusia pregătește linii defensive la zeci de kilometri de linia frontului (Foto: Adevarul)

Serviciile de informații militare ale Departamentului britanic al Apărării indică faptul că prioritatea militarilor ruși în părțile ocupate ale Ucrainei rămâne pregătirea liniilor defensive – și nu numai în regiunea Herson, potrivit BBC.

După retragerea de pe malul drept al Niprului, armata rusă continuă să acorde prioritate reechipării, reorganizării și pregătirii apărării în majoritatea zonelor din Ucraina, afirmă autorii raportului.

Armata rusă a echipat noi sisteme de tranșee în apropierea graniței cu Crimeea

Armata rusă a echipat noi sisteme de tranșee în apropierea graniței cu Crimeea, precum și de-a lungul râului Severny Donets, între regiunile Donețk și Lugansk.

Unele dintre aceste locații se află la o distanță de până la 60 de kilometri de actuala linie de front, ceea ce sugerează că armata rusă se pregătește pentru noi progrese majore ale Ucrainei, se arată în raport.

În același timp, serviciile secrete britanice nu exclud ca Rusia să încerce să transfere o parte din forțele retrase din Herson pentru a-și extinde operațiunile ofensive în apropierea orașului Bahhmut din regiunea Donețk.

Exit mobile version