Acasă Razboi Ucraina Șeful centralei de la Zaporojie a fost eliberat, după ce fusese reținut...

Șeful centralei de la Zaporojie a fost eliberat, după ce fusese reținut de ruși

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, aflată sub controlul Rusiei, a fost zguduită de bombardamente
Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, aflată sub controlul Rusiei, a fost zguduită de bombardamente

Șeful centralei nucleare Zaporojie, reținut de armata rusă săptămâna trecută, a fost eliberat luni, potrivit șefului Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, scrie Hotnews.

Igor Murashov, directorul general al centralei nucleare Zaporojie, s-a întors cu bine la familia sa, a scris Grossi pe Twitter.

Murashov a fost reținut vineri de o patrulă rusă în timp ce se deplasa de la centrala Zaporojie în orașul Enerhodar, unde locuiesc mulți dintre angajații unității, potrivit companiei nucleare ucrainene de stat Energoatom.

”La 30 septembrie 2022, în jurul orei 16.00, Igor Murashov, directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, a fost reținut de o patrulă a rușilor pe drumul de la centrală spre Energodar. Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța, legat la ochi și dus spre o destinație necunoscută.

Deocamdată nu există nicio informație despre locul unde se află Igor Murashov sau despre soarta acestuia”, a scris atunci pe Telegram președintele Energoatom, Petro Kotin.

Centrala nucleară Zaporojie se află sub controlul forțelor ruse din primăvară, fiind ocupată la câteva săptămâni de la declanșarea războiului din Ucraina.

Exit mobile version