Acasă Politica (VIDEO) Peste o mie de oameni au fost arestați în urma protestelor...

(VIDEO) Peste o mie de oameni au fost arestați în urma protestelor din Rusia

După anunțul lui Vladimir Putin în privința mobilizării militare parțiale în Rusia, oamenii au început să se adune pentru proteste.

În Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad și Novosibirsk oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta. Conform The Guardian, polițiștii ruși au arestat peste 1000 de oameni în 38 de orașe, majoritatea fiind din Moscova și Sankt Petersburg.

Proteste masive au izbucnit în Rusia după anunțul liderului de la Kremlin privind mobilizarea parțială – Vladimir Putin a anunțat într-un discurs susținut în dimineața zilei de miercuri, 21 septembrie 2022, că „decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Camerele Adunării Federale au primit această informație”.

La scurt timp după discursul lui Vladimir Putin, Serghei Șoigu – ministrul Apărării de la Moscova – a anunțat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a-și întări poziția militară pe teritoriul ucrainean.

După anunțul președintelui Rusiei privind mobilizarea parțială, tarifele biletelor de avion cu plecare din Rusia au crescut, un bilet pentru ruta Moscova-Dubai, de exemplu, ajungând la prețul de 5.000 de dolari sau mai mult, peste 10.000 de dolari de-a lungul zilei.

Proteste în majoritatea metropolelor ruseşti

În jurul orei 18:00, 21 septembrie 2022, au început protestele în Rusia, iar o oră mai târziu erau anunțate peste 100 de arestări.

Sankt Petersburg, Moscova și Kaliningrad au fost doar trei dintre orașele Rusiei în care oamenii au ieșit pe străzi pentru a protesta față de decretul privind mobilizarea parțială.

Câteva ore mai târziu erau anunțate peste 1000 de arestări în 38 de orașe din Rusia. Conform OVD-Info, este vorba, mai exact, despre 1.178 de protestatari arestați în 38 de orașe din Rusia, majoritatea din Moscova și Sankt Petersburg. OVD-Info este un proiect mass-media rus independent care militează pentru drepturile omului și vizează combaterea persecuției politice.

Oficialii de la Moscova au anunțat că dacă se vor organiza proteste ilegale, persoanele participante vor fi pedepsite conform legii: vor fi condamnați la 15 ani de închisoare.
Protestatarii s-au adunat în fața ambasadei Rusiei din Varșovia, Polonia, pentru a protesta împotriva ordinului de mobilizare parțială a Rusiei, scrie NEXTA.

NEXTA scrie pe Twitter, conform OVD-Info, că cel puțin 51% dintre persoanele reținute sunt femei.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version