Acasă Actualitate Explozii în centrul Kievului: Sunt raportate atacuri cu rachete

Explozii în centrul Kievului: Sunt raportate atacuri cu rachete

Manifestaţie împotriva războiului în capitala Ucrainei
Manifestaţie împotriva războiului în capitala Ucrainei

Zeci de rachete ruseşti au lovit sâmbătă poziţii militare ucrainene peste tot în Ucraina, iar duminică dimineață au fost auzite explozii la Kiev. 

Un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului a fost lovit, declanşându-se un incendiu şi degajarea unui imens nor de fum, relatează AFP.

Exploziile au avut loc în jurul orei 06:30 (03:30 GMT) şi nu au fost disponibile imediat informaţii despre posibile victime.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nicio lovitură nu va reuși să distrugă moralul ucrainenilor. Serviciile secrete ucrainene avertizează că forțele rusești se pregătesc să desfășoare atacuri sub steag fals în Belarus pentru a atrage forțele belaruse în invazia rusă în Ucraina, iar Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, critică dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană acuzând că este împinsă de la spate de liderii de la București „care doresc refacerea României Mari”. 

Duminică începe summitul G7 din Germania, unde președintele american Joe Biden și omologii săi sunt așteptați să convină asupra unei interdicții de a importa aur din Rusia, în timp ce extind sancțiunile împotriva Moscovei pentru războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Exit mobile version