Acasă Razboi Ucraina Departamentul de Stat SUA crede în victoria Ucrainei: „Va fi o înfrângere...

Departamentul de Stat SUA crede în victoria Ucrainei: „Va fi o înfrângere strategică a Rusiei”

Ned Price. Foto: Georgia Today

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Ned Price, spune că Ucraina câștigă războiul, iar Rusia va suferi „o înfrângere strategică”, potrivit The Guardian.

„Ceea ce am văzut la partenerii noștri ucraineni este o victorie pe câmpul de luptă”, a spus Price.

„În acest moment, ei câștigă bătălia pentru Ucraina. Și chiar nu este o surpriză, pentru că luptă cu seriozitate, cu hotărâre, cu tenacitate – dar și cu asistență masivă de securitate oferită de Statele Unite și aproximativ 30 de țări din întreaga lume,” a adăugat el.

„Aceasta va fi o victorie pentru Ucraina. Va fi o înfrângere strategică pentru Rusia. Oricum și oricând se va întâmpla asta, suntem încrezători că așa va fi,” a mai spus Price.

Price a amintit că SUA au anunțat săptămâna asta un nou ajutor de securitate în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina.

„Le oferim exact ceea ce au nevoie pentru acest nou tip de bătălie care va fi dusă în Donbas și în sud. Cu sprijinul nostru continuu, cu determinarea și tenacitatea de care au dat dovadă partenerii noștri ucraineni, sunt convins că vor fi învingători și acolo”, a spus el.

Exit mobile version