Acasă Razboi Ucraina Consilier Zelenski: Războiul „poate fi încheiat prin discuții directe” între președinții Ucrainei...

Consilier Zelenski: Războiul „poate fi încheiat prin discuții directe” între președinții Ucrainei și al Rusiei

Consilier Zelenski: Războiul „poate fi încheiat prin discuții directe” între președinții Ucrainei și al Rusiei
Consilier Zelenski: Războiul „poate fi încheiat prin discuții directe” între președinții Ucrainei și al Rusiei (Foto: Tv8.md)

Războiul din Ucraina „poate fi încheiat prin discuții directe” între președinții Ucrainei și al Rusiei, a declarat joi Mihailo Podoliak, unul dintre principalii consilieri ai lui Volodimir Zelenski.

Mihailo Podoliak a declarat că așteaptă în zilele următoare o evaluare despre cum se desfășoară ofensiva militară rusă în estul Ucrainei.

„La asta lucrează azi echipa de avocați, consilieri și negociatori din partea Ucrainei. Prin urmare, sperăm ca poziția președintelui Volodimir Zelenski să fie extrem de puternică în aceste discuții”, a declarat Mihailo Podoliak, potrivit CNN.

Rusia și-a concentrat ofensiva în regiunea Donbas

Rusia și-a concentrat ofensiva în regiunea Donbas, atât Kievul, cât și Moscova vorbind despre o bătălie majoră pentru controlul estului Ucrainei.

Rușii „au destule resurse, destule rachete și, din păcate, continuă să ne bombardeze orașele. În continuare au trupe și echipamente de care nu le pasă să fie distruse pe teritoriul nostru. Deci să mai așteptăm puțin și apoi vom putea evalua pozițiile părților, în primul rând a președintelui Ucrainei, la o viitoare întâlnire bilaterală”, a mai spus Podoliak.

Consilierul a adăugat că el estimează că peste o săptămână sau o săptămână și jumătate va deveni mai clar cum se desfășoară lucrurile.

Vladimir Putin a anulat ordinul de luare cu asalt a combinatului Azovstal din Mariupol

Preşedintele rus Vladimir Putin a anulat joi ordinul de luare cu asalt a combinatului Azovstal din Mariupol, unde sunt baricadaţi 2.000 de militari ucraineni. Putin a declarat drept „succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi, însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale.

Exit mobile version