Acasă Razboi Ucraina (VIDEO) Oficialii ucraineni au dus presa la o groapă comună despre care...

(VIDEO) Oficialii ucraineni au dus presa la o groapă comună despre care Rusia spune că e „regizată”

(VIDEO) Oficialii ucraineni au dus presa la o groapă comună despre care Rusia spune că e „regizată”
(VIDEO) Oficialii ucraineni au dus presa la o groapă comună despre care Rusia spune că e „regizată” (Foto: HotNews)

Oficialii ucraineni i-au condus luni pe corespondenți ai presei internaționale la o groapă comună în care au fost aruncați civili uciși de armata rusă în contextul în care Moscova afirmă că scenele îngrozitoare filmate în urma retragerii armatei sale sunt „regizate”.

Anton Herașcenko, un consilier din cadrul ministerului ucrainean de interne, a anunțat luni că primărița din Motîjîn, un sat din apropierea Kievului, soțul ei și fiul lor au fost împușcați și aruncați într-o groapă de adâncime mică de către soldații ruși, conform HotNews.

„Ocupanții ruși au fost aici. Ei au torturat și ucis întreaga familie și pe primărița satului”, a declarat Anton Herașcenko, anunțând că trupurile neînsuflețite acoperite de nisip sunt ale lui Olha Suhenko, soțului ei, Ilhor Suhenko, și a fiului lor Oleksandr.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Oficialii ucraineni i-au însoțit pe reprezentanții presei internaționale la o groapă comună din Motîjîn

Oficialii ucraineni i-au însoțit pe reprezentanții presei internaționale la o groapă comună din Motîjîn, deși nu este clar dacă este vorba de cea în care au fost găsiți cei 3, alături de o altă persoană încă neidentificată, în contextul în care Rusia neagă atrocitățile comise de forțele sale armate în Ucraina, susținând că sunt regizate de Kiev.

Vadim Tokar, șeful consiliului local din Makariv, un sat din apropierea Motîjîn, le-a spus jurnaliștilor de la agenția Reuters că familia a fost luată ostatică de soldații ruși cu două sau trei zile înainte ca acestea să se retragă.

„Trupurile încă zac aici, nu le putem scoate deoarece există suspiciunea că ele sunt minate”

„Trupurile încă zac aici, nu le putem scoate deoarece există suspiciunea că ele sunt minate”, a spus el prin telefon.

Imagini îngrozitoare cu atrocitățile comise de armata rusă în zonele ocupate au început să apară în cursul weekendului, după ce militarii ruși s-au retras sau au fost împinși de forțele armate ale Ucrainei din întreaga regiune a Kievului, unde se află și Motîjîn.

Ministerul rus al Apărării a negat duminică că forțele sale au ucis civili în Bucha

Ministerul rus al Apărării a negat duminică că forțele sale au ucis civili în Bucha, un oraș din apropierea Kievului, după ce inițial a distribuit pe contul său oficial de Telegram o postare în care se susține că imaginile și știrile cu civilii morți și lăsați pe străzi la Bucha sunt false.

Exit mobile version