Acasă Razboi Ucraina Serghei Lavrov pare să excludă o întâlnire directă Putin-Zelenski

Serghei Lavrov pare să excludă o întâlnire directă Putin-Zelenski

Serghei Lavrov pare să excludă o întâlnire directă Putin-Zelenski
Serghei Lavrov pare să excludă o întâlnire directă Putin-Zelenski (Foto: Fanatik.ro)

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov pare să excludă o întâlnire directă între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, spunând că aceasta ar fi contraproductivă, relatează The Guardian.

O întâlnire între cei doi lideri ar trebui să aibă loc numai atunci când cele două părți sunt aproape de un acord asupra problemelor-cheie, a declarat Lavrov pentru Reuters.

O întâlnire între Putin şi Zelenski ar fi ”contraproductivă”

O întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi ”contraproductivă” în prezent dacă ar implica un simplu schimb de opinii, de tipul ”ce crezi şi ce cred”, deoarece s-a acumulat un număr foarte mare de chestiuni referitoare la conflictul din Ucraina, a mai precizat el.

Preşedintele ”Putin a spus că nu a refuzat niciodată o întâlnire cu preşedintele Zelenski. Singurul lucru pe care îl consideră fundamental important este ca întâlnirile să fie bine pregătite”, susţine Lavrov.

”Atât demilitarizarea, cât şi denazificarea Ucrainei sunt componente obligatorii ale acordurilor pe care le dorim”, a mai afirmat Lavrov.

Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei, Vadim Denisenko, a declarat anterior că nu se așteaptă „la un acord în principalele probleme” în negocierile care urmează să aibă loc astăzi.

Exit mobile version