Acasă Razboi Ucraina Ucraina a cerut UE să îşi închidă frontierele cu Rusia şi Belarus

Ucraina a cerut UE să îşi închidă frontierele cu Rusia şi Belarus

Ucraina a cerut UE să îşi închidă frontierele cu Rusia şi Belarus
Ucraina aproape a încheiat completarea răspunsurilor la chestionarul privind aderarea la Uniunea Europeană

Ucraina a cerut vineri Uniunii Europene să îşi închidă frontierele cu Rusia şi Belarus, ţară aliată cu Moscova în invazia trupelor ruse din Ucraina, relatează AFP.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a anunţat pe Telegram că „propune UE să blocheze complet legăturile terestre şi maritime cu Rusia şi Belarus”, considerând aceste măsuri „necesare pentru a opri furnizările către ţara agresoare de bunuri cu dublă utilizare care pot fi folosite în scopuri militare”.

Ministerul a mai solicitat UE „să blocheze transportul de bunuri şi de persoane” spre Rusia şi Belarus „prin teritoriul UE şi prin frontierele sale”, precizând că a „trimis” o „solicitare oficială Comisiei Europene”, conform Agerpres.

Închiderea frontierelor UE cu Rusia şi Belarus ar reprezenta o înăsprire a sancţiunilor

Închiderea frontierelor UE cu Rusia şi Belarus ar reprezenta o înăsprire a sancţiunilor deja adoptate de către Occident de la începutul invaziei ruse din Ucraina în urmă cu o săptămână.

Conform Kievului, acest lucru ar permite „sporirea presiunii economice” asupra Moscovei şi Minskului, deoarece „companiile ruse găsesc mijloace de a ocoli” multiplele sancţiuni economice impuse de UE. 

Exit mobile version