Acasă Razboi Ucraina Două zboruri rusești care încercau să intre în spațiul aerian canadian, redirecționate

Două zboruri rusești care încercau să intre în spațiul aerian canadian, redirecționate

Două zboruri rusești care încercau să intre în spațiul aerian canadian, redirecționate
Două zboruri rusești care încercau să intre în spațiul aerian canadian, redirecționate (Foto: Agora.md)

Două zboruri rusești care încercau să intre luni în spațiul aerian canadian au fost redirecționate de Administrația Federală a Aviației, după ce avioanele s-au identificat drept zboruri „umanitare”, a transmis serviciul canadian de control al traficului aerian, citat de Reuters.

Canada a interzis avioanelor rusești să intre în spațiul său aerian începând de duminică, ca parte a sancțiunilor severe impuse Moscovei ca răspuns la invazia neprovocată a Ucrainei.

Un zbor Aeroflot AFL111 a încălcat interdicția după ce s-a declarat zbor umanitar

Dar în aceeași zi, un zbor Aeroflot AFL111 a încălcat interdicția după ce s-a declarat zbor umanitar în încercarea de a intra în spațiul aerian al Canadei. În circumstanțe normale, serviciul de control al traficului aerian al Canadei NAV CANADA nu are autoritatea de a refuza accesul în spațiul aerian unei aeronave care se declară un zbor umanitar.

Celelalte avioane rusești care au încercat să intre în spațiul aerian canadian au plecat de pe aeroporturile din SUA.

NAV CANADA trebuie să direcționeze aeronava să aterizeze la cel mai apropiat aeroport

NAV CANADA împreună cu autoritatea de reglementare Transport Canada au emis o directivă tuturor unităților de control al traficului aerian de a interzice accesul tuturor avioanelor rusești identificabile în spațiul lor aerian. Singura excepție de la această interdicție este o aprobare prealabilă din partea Transport Canada.

În cazul în care a fost declarată o urgență, NAV CANADA trebuie să direcționeze aeronava să aterizeze la cel mai apropiat aeroport și să notifice autoritatea de reglementare.

Exit mobile version