Acasă Razboi Ucraina 24 refugiaţi din Ucraina au ajuns la SJU Suceava

24 refugiaţi din Ucraina au ajuns la SJU Suceava

Autopsier la SJU Suceava, cercetat pentru că a primit mită pentru pregătirea persoanelor decedate
Autopsier la SJU Suceava, cercetat pentru că a primit mită pentru pregătirea persoanelor decedate

Un număr de 24 refugiaţi din Ucraina au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, printre care copii, o femeie însărcinată şi studenţi nigerieni, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici, citat de Agerpres.

Sursa citată a precizat că în ultimele trei zile au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe 24 de persoane venite din Ucraina, dintre care şapte copii, o femeie însărcinată şi cinci studenţi nigerieni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, doar un copil şi femeia însărcinată au nevoie de internare, iar majoritatea şi-au revenit din punct de vedere fizic după ce au primit îngrijiri medicale.

Teodorovici a exemplificat cu situaţia unui copil în vârstă de un an cu rinofaringită acută, icter fiziologic la un bebeluş în vârstă de numai opt zile, sindrom dureros abdominal cu dispepsie acută la un copil în vârstă de 13 ani sau angină acută eritematoasă cu febră, vărsături şi dureri abdominale în cazul unei fetiţe care s-a deplasat din Ucraina, pe jos, timp de 30 de ore până la Siret. 

Exit mobile version