Acasă Politica National (VIDEO) Legea pensiilor a trecut de Senat

(VIDEO) Legea pensiilor a trecut de Senat

Legea pensiilor a trecut de Senat, cu 85 de voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” (AUR) și 19 abțineri (USR). Voturile pentru au fost date de PSD, PNL și unii parlamentari UDMR. Legea pensiilor urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a explicat că senatorii AUR s-au abţinut la vot, pentru că „o mărire cât de cât e mai bună decât nimic”.

„Din păcate, la fel s-a întâmplat şi pe pensiile speciale. Ceea ce faceţi dumneavoastră în mod asumat este o dictatură parlamentară. Nici Parlamentului nu mai contează foarte mult”, a spus senatorul USR Irineu Darău.

De precizat că în proiectul de lege la capitolul impact bugetar Guvernul a lăsat „loc liber” respectiv nu a completat nimic. Astfel, legea a primit aviz pozitiv în comisii fără vreun impact bugetar scris, efectiv, în proiect. Guvernul s-a mulțumit să anunțe verbal impactul care, conform legii finanțelor publice trebuia trecut în scris în proiectul de lege.

USR a acuzat că ”o lege aşa de importantă” este ”forţată” de PSD și PNL ”prin Parlament fără niciun fel de justificare”. Amendamentele sale, însă, nu au fost admise în dezbaterile din comisiile reunite.

Ciolacu: Pensiile vor fi indexate

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că toate aspectele legate de noua lege a pensiilor, inclusiv cel privind sursele de finanţare, au fost clarificate, iar proiectul intră „în linie dreaptă” în Parlament, în urma discuţiilor purtate în cadrul coaliţiei de guvernare.

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanţare, au fost clarificate în şedinţa Coaliţiei din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susţinută de întreaga Coaliţie. Totodată, am decis ca, împreună cu domnul preşedinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ţine de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechităţile eliminate prin recalculare!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citește și: Primăria Craiova dă vina pe directorii de şcoli şi grădiniţe care cer bani de la părinţi pentru materialele sanitare

Exit mobile version