Acasă Politica National CCR a respins sesizarea privind noile măsuri fiscale pentru care Guvernul şi-a...

CCR a respins sesizarea privind noile măsuri fiscale pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea

CCR a respins sesizarea privind noile măsuri fiscale pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea
CCR a respins sesizarea privind noile măsuri fiscale pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Judecătorii CCR au respins sesizarea Opoziţiei pe pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi au decis că legea este constituţională. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, după publicarea motivării CCR.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, a declarat după şedinţă că în urma analizei, ”CCR a constatat că angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege a vizat un scop unic şi unitare, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public şi reducerea cheltuielilor statului”.

”În cadrul examenului de constituţionalitate, s-a conchis că procedura de aprobare a legii, prin angajarea răspunderii Guvernului, a respectat exigenţele Constituţiei şi a jurisprudenţei CCR”, a mai spus Enache, potrivit News.ro.

El a precizat că CCR a mai reţinut că ”dispoziţiile legale în mod punctual criticate de autorii obiecţiei de neconstituţionalitate au fost adoptate în marja de apreciere şi oportunitate de care legiuitorul dispune în materie financiar-fiscală”.

Judecătorii constituţionali au decis cu majoritate de voturi că obiecţia este neîntemeiată

”Prin urmare, judecătorii constituţionali au decis cu majoritate de voturi că obiecţia este neîntemeiată, că legea în ansamblul său este constituţională, declarând respingerea obiecţiei, că articolul 3 referitor la diminuarea contribuţiei la Pilonul II de pensii administrat privat a persoanelor fizice implicate în activitatea de creare de programe şi calculator este constituţională iar în unanimitate, au respins ca neîntemeiate celelalte critici, în număr de peste 30 formulate în sesizare”, a mai spus preşedintele CCR.

Marian Enache a anunţat că după moticarea deciziei CCR, legea poate fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Șase aeroporturi din Franța, evacuate după „amenințări de atentat“

Exit mobile version