Acasă Politica National Deputatul AUR care și-a bătut soția, dispus să inițieze o dezbatere despre...

Deputatul AUR care și-a bătut soția, dispus să inițieze o dezbatere despre violența domestică

Deputatul AUR care și-a bătut soția, dispus să inițieze o dezbatere despre violența domestică
Deputatul AUR care și-a bătut soția, dispus să inițieze o dezbatere despre violența domestică

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, care tocmai a fost dat afară din partid după ce a recunoscut că și-a bătut soția, a declarat că este dispus să ințieze o dezbatere publică „reală despre fenomenul violenței din familiile românești care să genereze soluții adecvate privind diminuarea acestuia”.

În același timp, Focșa a precizat că actualul plan de acțiune de la nivel european împotriva violenței domestice este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”, conform Digi24.ro.

„Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind șapte zile din șapte atât la București, cât și în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanțele cetățenilor. În acești doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănțenilor”, a spus deputatul AUR, într-o declarație publicată pe contul său de Facebook.

Focșa, care a recunoscut că și-a bătut soția, a fost exclus din partid

Focșa, care a recunoscut că și-a bătut soția în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, a fost exclus din partid și a fost îndemnat de foștii colegi să își dea demisia și din Parlament. „La nivel european există un plan de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice (Convenția de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen.

Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se dorește redefinirea societății după niște principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR și resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive și utopice”, a spus deputatul Focșa

Exit mobile version