Acasă Politica National Guvernul majorează salariile bugetarilor de la 1 august

Guvernul majorează salariile bugetarilor de la 1 august

Primăria Sibiu vrea să majoreze salariile angajaților cu 15%
Primăria Sibiu vrea să majoreze salariile angajaților cu 15% (Foto: Ziarul National)

Ministerul Muncii a publicat în transparență decizională noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii salarizării vor primi o pătrime dintre suma prevăzută în această grilă și salariile în plată.

Guvernul a decis să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50%, după ce Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie. Drept urmare, toți bugetarii vor primi până la urmă o majorare de salarii, potrivit noii ordonanțe.

Majorarea se va aplica pentru salariile din luna august, care urmează a se plăti în septembrie.

Față de proiectul inițial de OUG, sunt scoase, spre exemplu, majorările de 50% pentru angajații care lucrau cu fonduri europene, potrivit antena3.ro.

Potrivit notei de fundamentare a OUG, se introduc urmatoarele prevederi:

– acordarea, prin excepţie de la prevederile alin.(1), începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.,

– acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou- încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

Aplicarea prevederilor se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite, cu respectarea art. V din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.130/2021.

Exit mobile version