Acasă Politica National Un nou scandal în Parlament. Deputații s-au jignit între ei

Un nou scandal în Parlament. Deputații s-au jignit între ei

Un nou scandal în Parlament. Deputații s-au jignit între ei
Un nou scandal în Parlament. Deputații s-au jignit între ei (Foto: Realitatea)

Este un nou scandal în Parlament, după ce deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, l-a numit ”nazist” pe deputatul din partea minorităților naționale Ovidiu Ganț, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România.

Totul s-a întâmplat în timpul ședinței Comisiei de Regulament, unde parlamentarii PSD, PNL și USR încercau să aplice modificări pentru sancționarea incidentelor provocate de AUR în Parlament.

În replică, deputatul PSD Alfred Simonis l-ar fi numit ”maimuță” pe parlamentarul AUR, Titi Stoica.

Ciprian Titi Stoica a folosit către ceilalți membri ai comisiei termenul de naziști

”Pe LIVE, Ciprian Titi Stoica a folosit către ceilalți membri ai comisiei termenul de naziști, și Alfred Simonis către Ciprian Titi Stoica termenul de maimuță. Ăsta este nivelul și au fost deranjați că am făcut așa pe umăr hoțului”, a declarat copreședintele AUR, George Simion, imediat după ședința Comisiei de Regulament.

De asemenea, în timpul şedinţei, copreşedintele AUR George Simion s-a împins cu deputatul USR Bogdan Rădeanu, care l-a acuzat că l-a călcat pe picior.

”Ni se pune pumnul în gură, din păcate”, a spus Simion, după votul din comisie, în timp ce transmitea live pe pagina de Facebook discuţiile din şedinţă.

Când a ieşit din sală, deputatul USR Bogdan Rădeanu l-a acuzat că l-a călcat pe picior. ”Ce faci, măi, mă calci pe picior?”, i-a spus Rădeanu lui Simion, potrivit News.ro.

”Ce aţi păţit, domnule Rădeanu? Bă, aţi văzut toată lumea cum m-a împins?”, a început să ţipe George Simion.

”Du-te măi de aicea, pleacă cu figurile astea de cartier. Ai o facultate, mă!”, i-a replicat Rădeanu.

”Domnul Rădeanu m-a împins”, a transmis Simion presei.

Scandalul a continuat în plenul Camerei Deputaților

Scandalul a continuat câteva minute mai târziu în plenul Camerei Deputaților.

Acolo, deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ s-a plâns de faptul că Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, l-a numit “nazist”, motiv pentru care a cerut Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

Ovidiu Ganţ: „Deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist“

″În baza articolului Regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica. De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei. Astăzi de dimineaţă, în timpul şedinţei de Regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez – ”ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti””, a spus Ganţ în plenul Camerei Deputaţilor. El a solicitat Parchetului General să se autosesizeze în această speţă.

Deputatul AUR, Titi Stoica, a luat cuvântul la microfonul plenului și a încercat să explice de ce a folosit acel cuvânt  

În replică, deputatul AUR Titi Stoica a luat cuvântul la microfonul plenului și a încercat să explice de ce a folosit acel cuvânt la adresa reprezentantului comunității germane din România.

”Asemenea fapte, de a cataloga și a pedepsi un grup întreg pentru tot ce face un individ, sunt metode naziste. De aceea m-am și adresat cu acest cuvânt. Și, în plus, a fost o declarație politică. Am și spus, este totul filmat, se poate dovedi. Instanțele de judecată își vor face treaba în această speță și o pot lămuri.

Și vreau doar să adaug că acesta a fost contextul istoric, și nu este stabilit de mine, ci de istorici, cum că Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului german care a fost condamnat de către Tribunalul de la Nurnberg și considerat nazist. Vă mulțumesc”, a spus parlamentarul AUR.

Exit mobile version