Acasă Politica National Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: „Îi asigur pe români că...

Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: „Îi asigur pe români că suntem pe fază“

Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina
Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina

O ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va fi convocată săptămâna viitoare pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că autoritățile din România „sunt pe fază”. „Situația este îngrijorătoare (…) Să nu își imagineze cineva că stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora”, a spus Iohannis.

Șeful statului a afirmat, răspunzând unei întrebări, că situația de la frontiera Ucrainei este îngrijorătoare, dar trebuie atent evaluată, potrivit HotNews.

„Situația este îngrijorătoare… Urmărim cu foarte mare atenție“

„Situația este îngrijorătoare (…) Urmărim cu foarte mare atenție. Să nu îți imagineze cineva că stăm și așteptăm informații de la altii. Nu, noi dăm informații altora. Cunoaștem foarte bine și din teren tensiunile de acolo și suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar, ci si diplomatic și acest lucru îl facem”, a afirmat Iohannis.

El a spus că săptămâna viitoare va convoca o ședință CSAT special pe acesată temă: „Îi asigur pe români că suntem pe fază”.

Exit mobile version