Acasă Politica National Acord între PNL, USR PLUS și UDMR pe repartizarea ministerelor în Guvernul...

Acord între PNL, USR PLUS și UDMR pe repartizarea ministerelor în Guvernul Cîțu

Liderii coaliției de guvernare au reușit să-și împartă prefecții
Liderii coaliției de guvernare au reușit să-și împartă prefecții

Ludovic Orban a anunțat după ultima rundă de negocieri că cele trei partide au ajuns azi la o înțelegere în ce privește structura guvernului.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles în această seară pe repartizarea ministerelor în viitorul guvern de coaliție .

Ludovic Orban :

”Așa cum ne-am angajat după ce românii au votat, să formăm o coaliție de centru-dreapta, azi cele trei formațiuni au ajuns la o înțelegere privind structura și constituirea guvernului. Florin Cîțu, candidatul la funcția de premier susținut de PNL, USR Plus, UDMR. Președinte Senat – USR PLUS, președinte Cameră – candidat PNL. Am decis portofoliile din guvern – 2 vicepremieri, 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanți PNL, 6 – USR, 3- UDMR”.

Barna a declarat că ziua de azi e un pas important pentru o coaliție stabilă

”Au fost discuții, am găsit cea mai bună soluție pentru majoritate parlamentară și un guvern care să aibă echilibru. USR va avea: Ministerul Justiției, Transporturi, sanatate, Cercetare, Ministerul Economiei, cu IMM-uri”.

Kelemen:

  • Sunt convins că în următorii ani vorm reuși să avem locuri de muncă în siguranță, să investim în sănătate și educație
  • Vom avea conducerea ministerelor Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Mediului și Ministerul Sporturilor și Tineretului
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version