Acasă Politica National PSD trimite o scrisoare oficialilor europeni. PSD vrea alegerea primarilor în 2...

PSD trimite o scrisoare oficialilor europeni. PSD vrea alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin

Marcel Ciolacu: Congresul partidului ar putea avea loc online
Marcel Ciolacu: Congresul partidului ar putea avea loc online

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va trimite o scrisoare oficialilor europeni despre intenţia Guvernului de a modifica legile electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

„Am mai luat o decizie sa trimitem o scrisoare din partea PSD atât la preşedinta Comisiei Europene, cât şi la grupul social democrat, cât şi la toţi europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în ciuda unor recomandări ale Comisiei de la Veneţia, nu ai voie sa modifici aceste legi cu două-trei luni înainte de momentul electoral”, a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele interimar al PSD se plânge în scrisoarea trimisă inclusiv Comisiei de la Veneția că „forțele politice care guvernează” abuzează de mandatul dat de parlament și „întreprind demersuri care riscă să afecteze încrederea în democrația românească și statul de drept”.

„Operarea unor modificări atât de ample asupra legislației electorale cu foarte puțin timp înainte de data alegerilor, ar crea un precedent inacceptabil în spațiul Uniunii Europene”, se mai arată în scrisoare transmisă de Ciolacu președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European și Comisiei de la Veneția.

Nume de PNL-işti care şi-au schimbat optica

Nu în ultimul rând, Ciolacu a prezentat o listă de nume ale unor lideri din PNL, care au votat în legislaturile parlamentare din trecut pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin:

  • Raluca Turcan
  • Olar Corneliu
  • Preda Cezar
  • Gheorghe Tinel
  • Ionescu George
  • Movilă Petru
  • Bălan Ioan
  • Bode Lucian
  • Anastase Roberta
  • Adronache Gabriel

”Acești oameni dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. Ei sunt cei care au modificat legea din 2 tururi la 1 tur, iar astăzi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea și regulile în timpul jocului.” – a declarat președintele interimar al PSD.

De altfel, Ciolacu a reafirmat faptul că PSD va depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban dacă Executivul își va angaja răspunderea în Parlament pentru legea privind alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin: ”Categoric”, a spus Ciolacu.

Exit mobile version