Acasă Politica National Şedinţă de urgenţă la Guvern vizând desfăşurarea procesului de votare

Şedinţă de urgenţă la Guvern vizând desfăşurarea procesului de votare

Premierul Ludovic Orban a convocat, în această seară, o şedinţă de urgenţă de guvern

Premierul Ludovic Orban a convocat, în această seară, o şedinţă de urgenţă de guvern. El a chemat conducerile MAE, MAI, STS si AEP, pentru a discuta despre alegerile prezidenţiale de duminică.

Şeful executivului vrea să se asigure că procesul electoral se va desfăşura atât în ţară, cât şi în străinătate în condiţii optime. Românii din diaspora au posibilitatea să voteze timp de trei zile, începând de vineri.


Conform unor surse citate de Digi 24, PSD ar pune presiune pe prefecţi să intre în concediu medical, pentru a bloca desfăşurarea scrutinului.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a confirmat că unii prefecţi sunt deja în concediu medical. El a spus că prefectul şi subprefectul din judeţul Arad au intrat astăzi în concediu medical.
„Mai avem un prefect tot în caz de boală, la Timis, dar acolo avem subprefect”, a declarat ministrul de Interne. Totusi, ministrul a precizat că „va găsi solutii pentru ca alegerile să se desfăşoare normal şi legal”.

Prim-vicepresedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, miercuri, la Brăila, că PSD „a dat ordin” şefilor de instituţii să intre în concedii medicale, pentru „a bloca alegerile”, dând exemplul Aradului.

„Pesediştii sunt disperaţi. Au dat ordin să intre în concediu medical pentru a nu fi demişi. La Arad, prefectul şi subprefectul au intrat în concediu medical, încercând să blocheze alegerile de duminică, dar domnul Orban, Vela şi domnul Predoiu le-au găsit leacul, iar mâine vor anunţa cum le-au venit de hac”, a declarat Rareş Bogdan

Ludovic Orban a anunţat deja că va schimba toţi prefecţii numiţi de PSD.

Exit mobile version