Acasă Politica International Președintele Turciei negociază cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor israelieni

Președintele Turciei negociază cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor israelieni

Preşedintele turc, care s-a oferit să medieze pentru restabilirea păcii, îşi extinde discuţiile cu omologii săi din Orientul Mijlociu
Preşedintele turc, care s-a oferit să medieze pentru restabilirea păcii, îşi extinde discuţiile cu omologii săi din Orientul Mijlociu

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a lansat un proces de negocieri cu Hamas, pentru a obține eliberarea ostaticilor israelieni răpiţi de gruparea islamistă.

„Sunt pe cale de a negocia pentru a obţine eliberarea ostaticilor la ordinul preşedintelui Erdogan”, a declarat această sursă, confirmând o informaţie a postului de televiziune privat Habertürk.
Zeci de israelieni şi străini sunt ţinuţi ostatici de luptătorii Hamas în Fâşia Gaza, după ofensiva surpriză şi mortală a mişcării islamiste palestiniene care a început sâmbătă.

Germania a cerut Qatarului ca împreună cu alte ţări din Orientul Mijlociu să joace un rol activ în încercările de eliberare a ostaticilor, a declarat miercuri ministrul german de externe, Annalena Baerbock.

Preşedintele turc, care s-a oferit să medieze pentru restabilirea păcii, îşi extinde discuţiile cu omologii săi din Orientul Mijlociu.

Tradiţional apropiat de Qatar, Recep Tayyip Erdogan a discutat miercuri seară cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, şi cu preşedintele algerian, Abdelmadjid Tebboune, a transmis agenţia oficială Anadolu.

În numele Turciei, „suntem gata să facem tot ce ne stă în putere”, inclusiv să desfăşurăm un proces de „mediere” şi un „arbitraj echitabil”, pentru a scoate rapid regiunea din acest conflict, a declarat şeful statului, potrivit

În numele Turciei, „suntem gata să facem tot ce ne stă în putere”, inclusiv să desfăşurăm un proces de „mediere” şi un „arbitraj echitabil”, pentru a scoate rapid regiunea din acest conflict, a declarat şeful statului, potrivit www.aljazeera.com.

În pofida unei apropieri iniţiate în urmă cu câteva luni cu Israelul, preşedintele turc a apreciat miercuri că acesta din urmă „nu se comportă ca un stat” în Fâşia Gaza, unde armata israeliană lansează numeroase raiduri şi ameninţă cu o operaţiune terestră.

Citește și: Ţara arde, Olguţa aruncă cu banii la inaugurarea Târgului de Crăciun

Exit mobile version