Acasă Politica International Brazilia: 1.500 de oameni au fost reținuți în urma revoltelor din capitala...

Brazilia: 1.500 de oameni au fost reținuți în urma revoltelor din capitala țării

Momentul luării cu asalt a clădirilor guvernamentale nu a fost ales la întâmplare

În Brazilia, 1.500 de oameni au fost reținuți în urma revoltelor din capitala țării. Principalele instituții ale puterii au fost luate cu asalt și vandalizate de susținători ai fostului președinte, în urmă cu o zi. Momentul luării cu asalt a clădirilor guvernamentale nu a fost ales la întâmplare. Protestatarii au profitat de faptul că Lula da Silva, noul preşedinte al Braziliei, se afla în vizită într-o regiune afectată de inundaţii masive.

Zeci de mii de brazilieni au organizat apoi mitinguri pro-democrație ca răspuns la manifestațiile violente, potrivit BBC.

În Sao Paolo, cel mai mare oraș din Brazilia, mii de oameni au cântat, au scandat numele actualului președinte Brazilian Lula da Silva și au cerut închisoare pentru fostul președinte Jair Bolsonaro.

BBC scrie că manifestanții au afișat pancarte pe care au scris să nu fie amnistiați cei care au încercat să dea o lovitură de stat și toți responsabilii să fie pedepsiți.

De altfel, după ce președintele brazilian a cerut sancționarea celor care au intrat cu forța și au produs pagube în sediile Congresului, Palatului Prezidențial și Curții Supreme, peste 1.500 de protestatari au fost arestate.

Noul şef al statului, Lula da Silva, a promis că toţi cei vinovaţi pentru tulburările violente vor fi aduşi în faţa justiţiei. Aflat în Florida, Bolsonaro s-a internat în spital pentru dureri abdominale. Guvernul brazilian nu are încă motive pentru a-i cere extrădarea, dar el ar putea fi totuşi obligat să părăsească Statele Unite.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version