Știri de ultima orăPoliticaInternationalNord-coreenii au lansat două rachete balistice în Marea Japoniei

Nord-coreenii au lansat două rachete balistice în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat, joi, două rachete balistice spre Marea Japoniei, la două zile după lansarea unui proiectil similar deasupra statului nipon, relatează Agerpres, citând AFP.

Potrivit armatei sud-coreene, Garda de coastă japoneză a confirmat că a detectat aceste proiectile.

Aceste lansări prezintă ‘măsuri de retorsiune juste ale armatei populare coreene împotriva manevrelor militare comune dintre Coreea de Sud şi Statele Unite, care provoacă o escaladare a tensiunilor militare în Peninsula Coreeană’, potrivit unui comunicat nord-coreean.

Această a şasea lansare în mai puţin de două săptămâni este “absolut inacceptabilă”, a reacţionat imediat premierul japonez Fumio Kishida.

Şi SUA au condamnat joi lansarea rachetelor balistice de către Coreea de Nord din zorii zilei, considerând că ele reprezintă o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi o ameninţare la adresa vecinilor regionali şi a comunităţii internaţionale. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a adăugat însă că SUA sunt angajate într-o abordare diplomatică şi a cerut Coreei de Nord să se angajeze în dialog.

ȘTIRI VIDEO GdS