Acasă Politica International Președintele SUA îi va transfera temporar prerogativele prezidențiale Kamalei Harris

Președintele SUA îi va transfera temporar prerogativele prezidențiale Kamalei Harris

Președintele SUA îi va transfera temporar prerogativele prezidențiale Kamalei Harris
Foto: G4Media.ro

Președintele SUA Joe Biden îi va transfera temporar prerogativele prezidențiale vicepreședintelui SUA, Kamala Harris. Motivul: Joe Biden se va afla sub anestezie pentru o colonoscopie de rutină, a declarat reporterilor Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, notează CNN.

„În acest timp, vicepreședintele va lucra din biroul ei din aripa de vest a Casei Albe”, a transmis Psaki într-un comunicat.

Președintele Joe Biden a sosit vineri dimineață la Centrul Medical Walter Reed

Președintele Joe Biden a sosit vineri dimineață la Centrul Medical Walter Reed pentru a fi supus unui examen medical anual de rutină, primul său examen medical de când a devenit președinte al SUA. De altfel, Joe Biden, care împlinește sâmbătă 79 de ani, este cel mai bătrân președinte american din istoria SUA aflat la primul mandat.

În Statele Unite este o rutină ca un vicepreședinte să-și asume puterile prezidențiale în timp ce președintele este supus unei proceduri medicale care necesită anestezie.

Acum două decenii, vicepreședintele SUA de la acea vreme, Dick Cheney, a făcut preluat de mai multe ori prerogativele prezidențiale, când președintele republican de la acel moment, George W. Bush, a fost supus colonoscopiilor de rutină.

Şi în mandatul lui Donald Trump s-a întâmplat un transfer asemănător

Și în mandatul lui Donald Trump s-a întâmplat un transfer asemănător. La începutul acestui an, fostul secretar de presă al fostului președinte american Donald Trump, Stephanie Grisham, a dat de înțeles în spațiul public că predecesorul lui Biden a fost supus unei colonoscopii în urma unei vizite secrete, în 2019, la Walter Reed Maryland. Totuși, administrația Trump a ținut să nu facă public acest lucru pentru a evita dezvăluirea transferul temporar al puterii prezidențiale către vicepreședintelele de la acel moment, Mike Pence.

Exit mobile version