Acasă Politica International Donald Trump acuză Google de acțiuni „foarte ilegale”

Donald Trump acuză Google de acțiuni „foarte ilegale”

Donald Trump acuză Google de acțiuni „foarte ilegale”
Donald Trump acuză Google de acțiuni „foarte ilegale”

Președintele american Donald Trump și-a intensificat marți acuzațiile împotriva Google, afirmând, fără a oferi dovezi, că multinaționala a lucrat pentru a-și anula campania prezidențială din 2016. Acesta a avertizat că o urmărește „foarte îndeaproape” înainte de alegerile din 2020, informează Reuters.com

Donald Trump, într-o serie de postări timpurii pe Twitter, l-a trântit și pe directorul executiv Google, Sundar Pichai, unde a ridicat din nou întrebări cu privire la activitatea motorului de căutare cu China.

Donald Trump nu mai are încredere în Google

Trump, care caută reelecții în 2020, a trântit în mod repetat Google-ul și o serie de alte companii de tehnologie, în urma criticilor conservatori.

Parlamentarii au ridicat, de asemenea, posibilitatea reglementării industriei în ceea ce privește problemele de securitate și dezinformare în urma alegerilor din 2016. Constatările interferenței ruse în acest vot, s-au bazat foarte mult pe utilizarea tehnologiei și a social media.

Reprezentanții Casei Albe nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la măsurile pe care administrația le-a făcut către companie.

Trump și Pichai s-au întâlnit la Casa Albă luna trecută. În urma reuniunii, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că amândoi au fost siguri că oricare dintre lucrările Google cu China a fost „foarte, foarte limitată”.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version