Acasă Politica Europa Italia adoptă starea de urgență pentru migranți

Italia adoptă starea de urgență pentru migranți

Italia adoptă starea de urgență pentru migranți
Italia adoptă starea de urgență pentru migranți


Italia adoptă starea de urgență pentru migranți, potrivit Reuters.

Cabinetul italian a decretat, ieri, starea de urgență pentru imigrație în urma unei „creșteri puternice” a fluxurilor de-a lungul Mediteranei.
S-a luat această decizie pentru o mai bună gestionare a sosirilor de migranți și a facilităților de repatriere, potrivit Reuters.

Starea de urgență va fi susținută de o finanțare inițială de 5 milioane de euro, a declarat Ministerul Mării și Protecției Civile. Măsura va dura șase luni.

„Să fie clar, noi nu rezolvăm problema, soluția poate depinde doar de intervenția responsabilă a Uniunii Europene”, a spus Nello Musumeci, ministrul protecției civile.

Măsura va permite guvernului de dreapta al Giorgiei Meloni să-i repatrieze mai rapid pe cei care nu au voie să rămână în Italia.

La instalare Guvernul lui Meloni s-a angajat să reducă imigrația în masă. Aproximativ 31.300 de migranți au sosit în Italia în 2023. Potrivit Ministerului de Interne, numărul de migranţi este în creștere cu 7.900 faţă de anul trecut.

Luni, paza de coastă a condus operațiuni de salvare a două bărci care transportau un total de 1.200 de persoane.
În urma unui naufragiu soldat cu zeci de morţi în largul regiunii Calabria, la sfârșitul lunii februarie, Meloni a îndemnat UE să se implice în acest fenomen. În Italia s-au înăsprit pedepsele cu închisoarea pentru traficanții de persoane.

„Este corect ca ministerul de interne și instituțiile să aibă competențe speciale pentru a gestiona traficul de migranţi. Este un fenomen complex care pune presiune asupra unor regiuni din sud”, a spus guvernatorul Calabriei, Roberto Occhiuto.

Citeşte şi: Un mort și trei răniți după un atac. Victimele erau la o înmormântare

Exit mobile version