Acasă Politica Europa Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

Partidul lui Karl Nehammer, ÖVP, cade sub 40% urmând să piardă majoritatea parlamentară
Partidul lui Karl Nehammer, ÖVP, cade sub 40% urmând să piardă majoritatea parlamentară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară.

Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) – care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare – în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, şi este nevoit să încerce să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susţinerii Guvernului lui Nehammer, relatează Bloomberg, potrivit News.ro.

Potrivit unui exit-poll difuzat de televiziunea publică ORF, FPÖ se clasează pe locul doi, cu 25.4% dintre voturile exprimate, iar Partidul Social Democrat (SPÖ) se clasează pe locul trei, cu 20.7% dintre voturile exprimate.

ÖVP a obţinut o victorie, cu 39.7% dintre voturile exprimate, cu zece puncte procentuale mai puţin decât în alegerile precedente. Partidul lui Karl Nehammer urmează să piardă majoritatea parlamentară.

Austria Inferioară, în care se află Viena, în estul ţării, este a doua cea mai populată regiune şi este considerată fieful ÖVP (centru-dreapta).

Industria mixtă, agricolă şi industrială a regiunii, întâmpină dificultăţi în a se adapta ”exploziei” preţurilor energiei.

Producţia austriacă de bunuri şi servicii urmează să stagneze anul acesta, în contextul estimării unei creşteri economice de 0,3%.

Exit mobile version