Acasă Politica Europa Austria se opune aderării României la Schengen

Austria se opune aderării României la Schengen

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, spune că țara sa nu va fi de acord cu extinderea cu cele trei țări deoarece „sistemul este disfuncțional”
Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, spune că țara sa nu va fi de acord cu extinderea cu cele trei țări deoarece „sistemul este disfuncțional”

Austria se opune integrării în Schengen a României, Bulgariei și Croației, decizie care trebuie luată la începutul lunii decembrie.
Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, spune că țara sa nu va fi de acord cu extinderea cu cele trei țări deoarece „sistemul este disfuncțional”.
„Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează. (…) Dacă un sistem nu funcționează, nu poate fi făcut și mai mare”, a declarat el într-o emisiune la Ö1 „Mittagsjournal”, citată de Der Standard și Kurier.at.

Motivul pentru această poziționare o reprezintă fluxul de imigranți ilegal. Potrivit lui Karner, peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu erau înregistrați în nicio altă țară a UE.

Pe 8 decembrie, Consiliul JAI trebuie să dea un vot în privința integrării României, Bulgariei și Croației în Schengen. Decizia se ia cu unanimitate.

Până acum, Olanda are rezerve majore, iar o comisie din Parlamentul Suediei a respins propunerea de susținere a candidaturilor celor trei țări făcută de Guvernul de la Stockholm.

Exit mobile version