Acasă Politica Europa Roma: Manifestaţie pentru pace în Ucraina

Roma: Manifestaţie pentru pace în Ucraina

Marșul a pornit din Piazza della Repubblica
Marșul a pornit din Piazza della Repubblica

Peste 100.000 de italieni au luat parte la Roma, sâmbătă, la o manifestaţie prin care au denunțat invazia armată rusă în Ucraina şi au făcut apel la pace.

Marșul a pornit din Piazza della Repubblica şi s-a încheiat în Piazza San Giovanni.

Participanții au defilat pe acordurile melodiei „Bella ciao”, potrivit France 24.

Italia, membru fondator al NATO, a sprijinit Ucraina de la începutul războiului, inclusiv oferindu-i arme. Noul prim-ministru de extremă dreapta Giorgia Meloni a spus că acest lucru nu se va schimba, iar guvernul a spus că se așteaptă să trimită mai multe arme în curând. Dar unii, inclusiv fostul premier Giuseppe Conte, au spus că Italia ar trebui să intensifice negocierile.

La mitingul pentru pace au participat aproximativ 30.000 de persoane, a declarat poliția de la Roma presei italiene.

„Armele au fost trimise la început pe motiv că acest lucru ar preveni o escaladare”, a declarat pentru AFP demonstrantul Roberto Zanotto. „Nouă luni mai târziu nu mi se pare că a existat o escaladare. Uitați-vă la fapte: trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război”.

Studenta Sara Gianpietro a spus că războiul este prelungit prin înarmarea Ucrainei, ceea ce „are consecințe economice pentru țara noastră, dar și pentru respectarea drepturilor omului”. Miniștrii de externe ai Grupului celor Șapte, inclusiv Italia, au promis vineri că va sprijini în continuare Ucraina în lupta împotriva Rusiei.

Exit mobile version