Acasă Politica Europa Un iranian înarmat cu un cuţit a pătruns în incinta ambasadei Iranului...

Un iranian înarmat cu un cuţit a pătruns în incinta ambasadei Iranului din Copenghaga

Bărbatul a fost reţinut de un angajat al ambasadei înainte de a ajunge în clădire
Bărbatul a fost reţinut de un angajat al ambasadei înainte de a ajunge în clădire

Un bărbat iranian înarmat cu un cuţit a fost arestat în ambasada Iranului din Copenhaga, a anunţat vineri poliţia daneză, potrivit www.swissinfo.ch/eng/reuters.

Iranul a protestat după ce ambasadorul său a fost ameninţat, a declarat ministerul de externe al Iranului în presa de stat. Poliția daneză a declarat că a arestat vineri un bărbat de 32 de ani, după ce acesta a intrat în incinta ambasadei purtând un cuțit. Bărbatul, cetăţean iranian, a fost oprit de un angajat înainte de a intra în clădirea ambasadei, a declarat poliţia într-un comunicat.

Ministerul de Externe al Iranului a declarat că ambasadorul, Afsaneh Nadipour, a fost amenințat, un angajat local a fost rănit și vehiculele ambasadei au fost avariate. Atacatorul va fi prezentat mîine în faa instanței de judecată și va fi acuzat de două acuzații de vandalism, pentru violență și pentru încălcarea unei secțiuni a codului penal care se referă la infracțiuni împotriva persoanelor cu statut diplomatic, a declarat poliția daneză.

Nu au fost furnizate alte detalii despre atacator sau despre motiv. Guvernul iranian s-a confruntat cu proteste de peste două săptămâni în țară și în străinătate din cauza morții unei tinere femei în timp ce era reținută de poliție. Presa de stat din Iran l-a citat anterior pe ministrul de externe Hossein Amirabdollahian spunând: „Este regretabil că, în inima Europei, un astfel de atac are loc asupra unei femei și a unui ambasador care are imunitate diplomatică, iar poliția nu sosește la timp”.

Exit mobile version