Acasă Politica Europa UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei

UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei

UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei
UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei (Foto: Replica Media)

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Noul pachet de sancțiuni este menit să oblige „Kremlinul să plătească” pentru escaladarea războiului din Ucraina prin decretarea unei mobilizări și „simulacre de referendumuri, ce sunt o încercare ilegală de a confisca teritoriu și de a schimba granițele internaționale prin forță”, a spus Von der Leyen, conform News.ro.

Acest al optulea pachet de sancțiuni contra Rusiei propus de Uniunea Europeană include interdicții suplimentare asupra importurilor de produse rusești, care ar urma să văduvească Moscova de venituri de circa 7 miliarde de euro.

UE va extinde, de asemenea, interdicțiile de export pentru tehnologiile cheie folosite în armată, precum articole de aviaţie, componente electronice și anumite substanțe chimice. Asta va „slăbi capacitatea Rusiei de a se moderniza” militar, a arătat șefa executivului UE.

Pachetul de sancțiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a prețului la petrolul rusesc

Pachetul de sancțiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a prețului la petrolul rusesc și, de asemenea, va interzice prezenţa cetăţenilor UE în conducerea companiilor de stat ruse, a mai anunțat ea.

Într-o declarație acordată presei, miercuri, la Bruxelles, Ursula von der Leyen a afirmat: „Nu acceptăm referendumurile false și niciun fel de anexare a teritoriilor din Ucraina și suntem hotărâți să facem Kremlinul să plătească pentru această nouă escaladare” a războiului.

Noile măsuri mai trebuie aprobate în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE pentru a fi adoptate.

Exit mobile version