Acasă Politica Europa Peste 100.000 de refugiaţi ucraineni sunt în Franţa

Peste 100.000 de refugiaţi ucraineni sunt în Franţa

80% dintre refugiaţii ucraineni din Franţa sunt femei şi copii, care menţin legături cu soţii, taţii şi fiii rămaşi în Ucraina pentru a lupta şi care doresc să se întoarcă în Ucraina
80% dintre refugiaţii ucraineni din Franţa sunt femei şi copii, care menţin legături cu soţii, taţii şi fiii rămaşi în Ucraina pentru a lupta şi care doresc să se întoarcă în Ucraina

La peste cinci luni de la începutul războiul din Ucraina, pragul de 100.000 de refugiați ucraineni în Franța a fost depășit în această săptămână, a declarat directorul general al Oficiului Francez pentru Imigrare și Integrare (Ofii) Didier Leschi, potrivit www.ouest-france.fr

„De miercuri seară, pragul de 100.000” de ucraineni strămutaţi acoperiţi de indemnizaţia pentru solicitanţi de azil (Ada) ”a fost depăşit”, a declarat Didier Leschi, confirmând informaţiile publicate în Le Figaro.

De câteva săptămâni, „avem între 200 şi 250 de noi probleme de protecţie temporară pe zi, în medie”, un nivel „foarte scăzut”, a adăugat el.

Întrebat despre posibilitatea unei creşteri a sosirilor după apelurile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a evacua regiunea Doneţk din estul Ucrainei, Leschi a răspuns: „Nu ştim”.

„Vor să rămână în Ucraina mutându-se la rude din vestul ţării, mergând în ţările care se învecinează cu Ucraina sau chiar rămânând acolo pentru că sunt pro-ruşi?”, a continuat el.

Didier Leschi a amintit că 80% dintre refugiaţii ucraineni din Franţa sunt femei şi copii, care menţin legături cu soţii, taţii şi fiii rămaşi în Ucraina pentru a lupta şi care doresc să se întoarcă în Ucraina.

„Au început să se întoarcă după ce armata rusă a părăsit regiunea Kiev”, a mai explicat el. el.

Potrivit estimărilor OFII, aproximativ 5.000 dintre aceşti refugiaţi au părăsit în acest mod Franţa. Aceste estimări rezultă în urma informaţiilor furnizate de cardurile de plată pentru achiziţiile zilnice distribuite refugiaţilor ucraineni şi care pot fi folosite doar pe teritoriul francez. Când aceste carduri sunt inactive timp de câteva săptămâni, se deduce că oamenii au părăsit teritoriul.

Exit mobile version