Acasă Politica Europa Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles. Președintele a avut o discuție cu șeful...

Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles. Președintele a avut o discuție cu șeful Consiliului European

Klaus Iohannis așteaptă liderii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare pentru consultări în vederea desemnării unui premier
Klaus Iohannis așteaptă liderii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare pentru consultări în vederea desemnării unui premier

Președintele României,  Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European care va avea loc în perioada 10-11 decembrie, la Bruxelles, Regatul Belgiei. În pregătirea acestei întâlniri, Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 8 decembrie, o convorbire telefonică cu Președintele Consiliului European, domnul Charles Michel, la solicitarea acestuia.

Subiectele de discuție s-au referit la combaterea schimbărilor climatice, precum și la relația dintre Uniunea Europeană și Turcia.

Având în vedere faptul că la reuniunea Consiliul European din 10-11 decembrie se intenționează obținerea unui acord cu privire la stabilirea unei noi ținte, mai ambițioase, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2030, de „cel puțin 55%”, comparativ cu anul 1990, Președintele Klaus Iohannis a menționat faptul că România susține această propunere.

Totodată, în contextul evoluțiilor din Mediterana de Est, Președintele Klaus Iohannis a exprimat deplina solidaritate a României față de Grecia și Cipru.

Exit mobile version