Acasă Bani & Afaceri Malu Mare: Undă verde pentru grădiniţa cu program prelungit din zona Selgros

Malu Mare: Undă verde pentru grădiniţa cu program prelungit din zona Selgros

Primarul din Malu Mare, Adela Gherghe, a anunţat că administraţia locală a primit, în sfârşit, undă verde pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit în zona Selgros.

Veşti bune pentru locuitorii din comuna Malu Mare. Primarul localităţii, Adela Gherghe, a anunţat că administraţia locală a primit, în sfârşit, undă verde pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit în zona Selgros, iar locuitorii din această zonă vor beneficia curând şi de noi străzi asfaltate. De asemenea, primarul aduce noi detalii cu privire la zonele de acces dinspre Malu Mare spre Craiova. Adela Gherghe a povestit, într-un interviu, despre proiectele aflate în plină desfăşurare în comună şi a transmis mai multe mesaje către membrii comunităţii din Malu Mare.

Reporter: Care sunt noutăţile cu privire la proiectul grădiniţei cu program prelungit pe care intenţionaţi să o construiţi în zona Selgros?

Adela Gherghe: Ne bucurăm că putem anunţa, într-un bun sfârşit, că am primit aviz favorabil pentru construirea grădiniţei din zona Selgros cu program prelungit. În urmă cu câţiva ani, fosta conducere a Primăriei Malu Mare a depus un proiect în acest sens la Compania Naţională de Investiţii, iar actuala administraţie, după mai multe diligenţe, a reuşit să facă lucrurile să se urnească. Avem, iată, acest aviz şi sperăm ca licitaţia să aibă loc în cel mai scurt timp.

Reamintim că acest an şcolar a debutat cu inaugurarea unei alte grădiniţe construite de la zero, în satul Malu Mare, printr-un proiect pe AFIR, care funcţionează, momentan, cu program normal, dar pe care ne dorim să o încadrăm, în viitor, tot la program prelungit. Ar fi un real sprijin pentru părinţi şi le-ar aduce beneficii mari copiilor noştri.

Reporter: Ce alte proiecte se desfăşoară în această perioadă în comună?

Adela Gherghe: Tot pentru zona Selgros, s-a încheiat licitaţia pentru asfaltarea a opt străzi, dar rugăm populaţia să aibă răbdare pentru că, înainte de a da demara acest proces de modernizare, trebuie să aşteptăm să se finalizeze lucrările la canalizare. Suntem permanent în legătură cu reprezentanţii Companiei de Apă şi avem o situaţie exactă pentru fiecare stradă, ştim exact cum decurg lucrările. În cel mai scurt timp, ne dorim ca toate cele opt străzi sau măcar o parte din acestea să ne poată fi predate pentru a putea începe asfaltarea.

Noi am vrea să ne apucăm de asfaltare până la sfârşitul acestui an. Dar, repet, trebuie să avem cu toţii răbdare pentru că aceasta este logica investiţiilor. Chiar dacă oamenii văd că pe strada lor s-au finalizat lucrările, noi avem nevoie de un proces verbal de recepţie provizorie pe strada respectivă pentru a putea turna asfaltul în siguranţă, fără a ne trezi apoi că trebuie spart din nou. Avem şi străzi incluse pentru asfaltare în bugetul local: Căpşunilor, Ficusului şi Arţarului.

Reporter: În această zonă, administraţia lucra şi la o strategie pentru fluidizarea traficului şi accesibilitate. La ce etapă aţi ajuns cu aceasta?

Adela Gherghe: Cu privire la acest aspect, avem o veste excelentă. Am finalizat strategia pentru traficul din zona Selgros şi am identificat şi definitivat cele două intrări-ieşiri care vor apărea în cartier. Suntem în discuţii şi punem la punct documentaţia împreună cu Primăria Municipiului Craiova, întrucât una dintre ieşiri va fi la Făcăi. Primăria Craiova ne sprijină pentru partea sa de drum, care a trebuit să fie cedată de Ministerul Apărării Naţionale, pentru că se afla pe un teren din proprietatea sa. Noi ne ocupăm de partea noastră de drum, pe strada Căpşunilor din zona Selgros. Aceasta va intra în reabilitare tot după finalizarea lucrărilor la reţeaua de canalizare, cu menţiunea că va fi continuată şi va apărea o nouă ieşire în DN 55, la Făcăi.

Cealaltă ieşire, aşa cum am promis locuitorilor, va fi o trecere provizorie la nivel cu calea ferată, pe strada Pinului. Pentru aceasta va fi, însă, nevoie de o companie acreditată de Societatea de Căi Ferate pentru a realiza un studiu. Această trecere provizorie ne-ar ajuta extraordinar de mult pentru că oamenii vor avea accesibilitate crescută spre zona Lăpuş şi spre zona Parcului Romanescu din Craiova. Astfel, vom reuşi să decongestionăm puţin traficul în zona Calu Mort.

Reporter: Ce alte veşti aveţi pentru locuitorii din Malu Mare?

Adela Gherghe: Suntem în plină procedură de licitaţie pentru renovarea Grădiniţei cu program normal din satul Preajba. De asemenea, aşteptăm să finalizăm procesul de dezmembrare a mini-terenului de sport din Malu Mare, unde începem un alt proiect important pentru comunitate. Vom avea acolo atât locuri de joacă pentru copii, cât şi un teren de fotbal de dimensiuni competiţionale.

Reporter: Ce mesaj aveţi pentru comunitatea pe care o reprezentaţi?

Adela Gherghe: Mesajul este cât se poate de sincer şi de simplu. Le mulţumesc pentru încredere şi pentru implicare. Ţin să adresez mulţumiri, cu această ocazie, şi membrilor Consiliul Local din comuna Malu Mare, pentru că au susţinut toate aceste proiecte. Mulţumiri merg şi către doamna director de la Şcoala din Malu Mare, Irina Neda, care desfăşoară proiecte minunate cu copiii, cât şi părintelui de la parohia Malu Mare, care desfăşoară proiecte minunate, de 5 ani, duminică de duminică, la biserica noastră. Suntem o comunitate unită şi acest lucru se vede în ceea ce construim.

Exit mobile version