Acasă Bani & Afaceri Nicolae Ciucă: “Oltenia are în desfășurare unele dintre cele mai mari investiții...

Nicolae Ciucă: “Oltenia are în desfășurare unele dintre cele mai mari investiții din țară!”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, premierul României

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a efectuat săptămâna trecută vizite de lucru la trei mari investitori privaţi din judeţul Dolj. Toate aceste întâlniri arată preocuparea Partidului Naţional Liberal pentru mediul de afaceri şi dorinţa de a găsi soluţii la problemele prezentate de antreprenorii olteni.

“Am vizitat la Craiova trei investiții importante pentru industria locală: fabrica de utilaj greu Popeci, cea de locomotive Softronic și producătorul de tâmplărie termoizolantă QFort. Am văzut rezultatele spectaculoase obținute prin înalta calificare a angajaților, inovația continuă, producția de calitate și exportul spre piețe foarte pretențioase în materie de calitate a mărfii. Așa arată, în orice țară dezvoltată, succesul obținut în ramura industrială a economiei”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„Reducerea disparităților dintre regiuni este una din priorităţile Executivului”

În continuarea vizitei din judeţul Dolj, preşedintele PNL a transmis că Oltenia reprezintă o prioritate pentru Partidul Naţional Liberal şi a enumerat o parte din proiectele ample de dezvoltare susţinute la nivelul Guvernului.

“Reducerea disparităților dintre regiuni este una din priorităţile Executivului. În Oltenia, sunt în desfășurare sau sunt prevăzute unele dintre cele mai mari investiții. Vorbim aici despre infrastructură rutieră și avem exemplul drumului expres Craiova-Pitești, modernizarea sistemului sanitar, dar și investiții în rețelele de gaze și energie, finanțate prin PNRR și prin PNI „Anghel Saligny”. În regiunea noastră, avem și exemplul concret că viziunea liberală a Guvernului de a susține investițiile dă roade. Ford Otosan a anunțat investiții private de 490 milioane euro la Craiova, prin care vor fi create 600 noi locuri de muncă’’, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Atragerea fondurilor europene, parte a programului liberal

Tot parte a programului liberal este și atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților.
Nicolae Ciucă: “Noutatea adusă de PNL o reprezintă descentralizarea fondurilor și implementării proiectelor europene. Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia. 1,2 miliarde euro sunt alocate regiunii în perioada 2021-2027, iar, prin descentralizarea programelor operaționale, planificările și deciziile se vor lua cât mai aproape de comunități, așa cum este corect. În domeniul sănătății, am asigurat finanțarea viitorului spital regional din Craiova, care va înlocui actualul Spital Clinic Județean de Urgență. În luna august, am semnat contractul de finanțare cu Banca Europeană de Investiții, pentru un împrumut de 368 milioane euro ce acoperă aproape trei sferturi din costuri, restul investiției fiind asigurată din fonduri nerambursabile și bugetare.’’

Măsuri pentru sprijinul întreprinderilor mari, mai ales în contextul crizei energetice

Cu fiecare investiție și demers de a contura premisele altor investiții, se turează la maximum motoarele economiei și asta se va reflecta în nivelul de trai. Totodată, prin politicile liberale, sunt sprijinite industriile implicate în furnizarea infrastructurii de transport curat, nepoluant și sunt pregătite noi măsuri pentru sprijinirea întreprinderilor mari, mai ales în contextul crizei energetice.

“Am vizitat mai multe companii, toate lider ȋn domeniile lor de activitate și exemple de povești antreprenoriale românești de succes din Craiova și Arad. Astfel, sunt deja pregătite soluții pentru sprijinirea IMM-urilor și marilor ȋntreprinderi, din diferite domenii de activitate, și se lucrează constant la înmulțirea și perfecționarea lor. Îmi doresc ca noi, ca țară, să ne mândrim mai mult cu companiile care au forța de a menține vie capacitatea industriei românești de a traversa perioadele de criză și de a se transforma din mers, adaptându-se noilor trenduri. Digitalizarea, tehnologizarea, grija față de mediu și managementul performant sunt dovezi ale competitivității.”, a subliniat președintele PNL.

Exit mobile version