Acasă Politica Deputatul de Ilfov Daniel Ghiţă cere demisia ministrului UDMR Tanczos Barna şi...

Deputatul de Ilfov Daniel Ghiţă cere demisia ministrului UDMR Tanczos Barna şi se întreabă câtă încredere mai poate avea România într-un ministru „care nu ratează nicio ocazie de a trăda simbolurile naționale”

Deputatul de Ilfov Daniel Ghiţă cere demisia ministrului UDMR Tanczos Barna şi se întreabă câtă încredere mai poate avea România într-un ministru „care nu ratează nicio ocazie de a trăda simbolurile naționale”
Deputatul de Ilfov Daniel Ghiţă cere demisia ministrului UDMR Tanczos Barna şi se întreabă câtă încredere mai poate avea România într-un ministru „care nu ratează nicio ocazie de a trăda simbolurile naționale”(Foto: News Bucuresti)

Deputatul PSD Ilfov, Daniel Ghiţă, cere, într-o declaraţie politică postată pe Facebook, demisia ministrului UDMR al Mediului, Tanczos Barna, invocând art. 394 Cod Penal „trădare – aservire faţă de o putere sau organizaţie străină”, potrivit newsbucuresti.ro.

Ghiţă se întreabă câtă încredere poate avea România într-un ministru „care nu ratează nicio ocazie de a trăda simbolurile naționale”.

Iată postarea deputatului social-democrat:

„CER DEMISIA DEMISIA MINISTRULUI MEDIULUI PENTRU AFRONTUL ADUS ROMÂNIEI.

Art 394 Trădarea | Codul Penal

  1. c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină.

DECLARAȚIE POLITICĂ

Deputat: Daniel-Florin Ghiță – Circumscripția electorală nr. 25 – Ilfov

Ședința Camerei Deputatilor din 10.05.2022

Titlu: Și totuși, ce jocuri face Tanczos Barna?

Doamnelor și domnilor colegi,

Opinia publică din țara noastră fierbe la aflarea veștii că așa-zisa echipă națională de hochei a României, alcătuită în cea mai mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat săptămâna trecută la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, duminică, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: sportivii s-au aliniat la finalul meciului și au cântat împreună „imnul Ținutului Secuiesc”.

Ca fost sportiv care a reprezentat țara noastră în diferite competiții internaționale, pot să manifest o anumită empatie față de eforturile sportivilor care reprezintă România, chiar dacă sunt de etnie maghiară. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și, mă alătur vicepremierului Sorin Grindeanu care a declarat că speră ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

Dar, mai mult decât atât, la acea partidă și-a făcut apariția în tribună și domnul Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul României. Ministrul nu era îmbrăcat în culorile României, așa cum se echipează fanii României la meciurile naționalei, ci era îmbrăcat într-un tricou albastru, al echipei de hochei HC Csikszereda Miercurea Ciuc, și o pălărie, fiind înconjurat de fani cu însemnele Ungariei.

Presă a reamintit faptul că și în trecut, în anul 2011, când Tanczos Barna era președintele Federației Române de Hochei, s-a petrecut un episod asemănător. La un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.

Doamnelor și domnilor colegi, de mai multe ori am apreciat la domnul ministru Barna Tanczos inteligența și o anumită eleganță în conduita oficială. Dar această atitudine de trădare a simbolurilor naționale ale României, cu atât mai mult în această perioadă extrem de nesigură, mă determină să pun astfel de întrebări: Oare ce jocuri face domnul Barna Tanczos? Câtă încredere poate avea România într-un ministru care nu ratează nicio ocazie de a trăda simbolurile naționale?”.

Exit mobile version