Acasă Politica Adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova, expulzat din Rusia

Adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova, expulzat din Rusia

Adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova, expulzat din Rusia
Adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova, expulzat din Rusia (Foto: Impact.ro)

Rusia l-a expulzat pe adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova, Bart Gorman, a anunţat joi Departamentul de Stat de la Washington, care a denunţat o „escaladare” pe fondul crizei din jurul Ucrainei, informează AFP.

„Facem apel la Rusia să pună capăt expulzărilor fără fundament de diplomaţi americani” şi „analizăm un răspuns”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Anunţul survine în contextul în care Moscova tocmai i-a transmis ambasadorului american John Sullivan răspunsul său scris la contrapropunerile Washingtonului în legătură cu securitatea în Europa şi pe fondul acuzaţiilor administraţiei americane că Rusia că se îndreaptă „spre o invazie iminentă” în Ucraina.

Rusia vrea în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est

Rusia vrea în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est şi retragerea trupelor şi armamentelor amplasate în ţările care au aderat la Alianţă după 1997.

Această expulzare este „gratuită” şi „considerăm că reprezintă o escaladare”, a afirmat purtătorul de cuvânt citat. Bart Gorman avea „o viză valabilă”, iar mandatul său „nu era încheiat”, a adăugat el, conform Agerpres.

„Mai mult ca niciodată, acum este crucial pentru ţara noastră să aibă personalul diplomatic necesar la faţa locului pentru a facilita comunicarea între guvernele noastre”, a insistat el.

„Constatăm că măsurile Rusiei au condus misiunea SUA în Rusia la niveluri ale personalului mult sub misiunea rusă din SUA”, a adăugat el, în contextul în care cele două puteri rivale sunt angajate de mult timp în expulzări şi contra-expulzări de diplomaţi pe fondul degradării continue a relaţiilor lor.

Exit mobile version