Acasă Actualitate PNL și USR-PLUS, întâlnire oficială pentru o posibilă alianță anti-PSD la Craiova

PNL și USR-PLUS, întâlnire oficială pentru o posibilă alianță anti-PSD la Craiova

Ștefan Stoica (la pupitru), șeful PNL Dolj, anunță negocieri cu USR-PLUS pentru un candidat anti-PSD la Primăria Craiova

Reprezentanții celor trei partide se vor întâlni în week-end pentru a decide dacă vor susține un candidat comun la Primăria Craiova.

PNL și USR-PLUS, partidele care în 2019 au câștigat alegerile prezidențiale și europarlamentare în Craiova, ar putea susține un candidat unic la primăria orașului, au afirmat vineri șefii locali ai liberalilor, în cadrul unei conferințe de presă. PNL și-a prezentat cu această ocazie și propriii candidați: deputatul Nicolae Giugea – pentru Primăria Craiova și actualul inspector general adjunct al ISJ Dolj și consilier județean Alexandru Gîdăr – pentru șefia Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a arătat care este planul. „Am purtat discuții cu cei de la USR PLUS și în week-end ne vom întâlni pentru o posibilă alianță electorală“, a afirmat acesta.

Stoica: „Suntem optimiști“

La rândul său, candidatul Nicolae Gigea a spus: „Suntem o echipă unită. Să nu încerce cineva să bage bățul printre gard, pentru că s-ar putea să rămână fără unghii“. Giugea a mai spus că acum orașul este o „feudă“ a cuplului Olguța Vasilescu – Claudiu Manda. „Salut poziția exprimată online de președintele USR Dolj, Adrian Prisnel, care și-a exprimat disponibilitatea pentru a găsi un candidat unic la Primăria Craiova. Sper ca în nu foarte mult timp să ieșim împreună și să spunem ce am hotărât“, a mai declaratGiugea. El a afirmat că dorește „eliberarea orașului de sub papucii roșii“.

Întrebat care sunt șansele de reușită ale negocierii, în condițiile în care, la București, USR-PLUS și PNL au diverse contre, Ștefan Stoica a spus: „Suntem optimiști, cu atât mai mult cu cât ați văzut pozițiile publice ale celor de la USR. Vom face tot posibilul ca PSD să piardă alegerile la Craiova“. Ștefan Stoica a mai spus că în acest week-end va avea loc prima întâlnire „instituțională“ cu cei de la USR-PLUS.

Întrebați de ziariști ce șanse de reușită vor avea negocierile în condițiile în care, spre deosebire de USR, reprezentanții PLUS Dolj au afirmat că nu vor susține niciodată PNL, liberalii au continuat să fie optimiști. „Eu cred că orice partid responsabil, care dorește înlăturarea PSD de la putere în Craiova, nu va avea o poziție rigidă la aceste negocieri“, a afirmat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Soportului.

Exit mobile version