Acasă Local Poliția Locală, restructurată din temelii: 39 de funcționari devin agenți de pază

Poliția Locală, restructurată din temelii: 39 de funcționari devin agenți de pază

Poliția Locală, restructurată din temelii: 39 de funcționari devin agenți de pază
Poliția Locală, restructurată din temelii: 39 de funcționari devin agenți de pază

Poliția Locală Târgu Jiu va fi restructurată din temelii. Primarul Marcel Romanescu a finalizat alături de echipa din instituție, noua organigramă a Poliției Locale.

Astfel, din cele 13 posturi de conducere au fost păstrate numai cinci, între care trei șefi de birou.

De asemenea, 39 de angajați cu statut de funcționar public vor ocupa de acum înainte posturi de agenți de pază, ca personal contractual. A dispărut și postul de director adjunct.

Actualul director interimar Florin Băluță, care ocupa prin concurs postul de director adjunct, va deveni șef al Biroului de Ordine Publică și Pază. Este de precizat că Florin Băluță va asigura în continuare șefia Poliției Locale Târgu Jiu, având în vedere că directorul se află în concediul de creștere a copilului.

Noua organigramă a trezit nemulțumiri în rândul polițiștilor locali.

Sunt 137 de angajați la Poliția Locală

În momentul de față, Poliția Locală Târgu Jiu are 137 de salariați.

Cheltuiala anuală cu salariile la Poliția Locală depășea un milion de euro.

Autoritățile locale au luat decizia să refacă organigrama și să mai reducă din numărul de șefi. Prin urmare vor fi reduse și salariile. Cu toate acestea, vor fi păstrați toți salariații. Este de așteptat ca și activitatea de teren să crească.

Nemulțumiri sunt și în rândul angajaților, care nu vor mai fi funcționari publici și vor putea să fie concediați mai ușor. Practic, nu se vor mai bucura de statutul de funcționar public. Sub semnul întrebării va fi deci inclusiv norma de hrană.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că unora dintre șefi le va fi greu să își piardă funcțiile și să primească lefuri mai mici.

„Trebuie să le recomand celor ce se opun desființării bănoaselor funcții de șef din Primăria Târgu Jiu să mai citească legea. Unul dintre ei ar trebui să pună mâna pe carte mai des, având în vedere că este consilier local și tot invocă articole de lege fără să le înțeleagă. Domnul respectiv este specialist în gunoaie și ar trebui să-și aducă aminte că a fost artizanul gropii de gunoi „ecologice” a orașului și al „minunăției” de beton amprentat din centrul municipiului! Dar își dă cu părerea despre legislația din domeniul administrației.

Sunt multe reacții furibunde prin care se încearcă protejarea funcțiilor de șef din Poliția Locală, remunerate cu peste 6000 de lei net în fiecare lună! Ei bine, n-aveți decât să contestați! Ani de zile funcții călduțe și bine plătite au fost protejate de colegii voștri pesediști din Consiliul Local!

Dar iată că cetățenii vor altceva! Și se va întâmpla așa cum își doresc cetățenii! Iar nemulțumiții, așa cum am mai spus, se pot duce să lucreze în mediul privat. Asta dacă nu au susținerea politică necesară pentru a fi numiți directori în Consiliul Județean”, conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Exit mobile version