Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu

    Florin Cîțu
    Florin Cîțu, desemnat premier

    Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat oremier pe actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, informează hotnews.ro.

    Cele mai importante declarații ale președintelui:

    • Am încheiat sesiunea de consultări și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns iar la desemnări.
    • PNL a constituit un guvern care să repare lucrurile care au fost stricate
      Acest lucru nu a fost dorit de PSD care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reușit să adune o majoritate ca să treacă o moțiune de cenzură prin parlament.
    • Am vrut să deblochez situația. Surpriză PSD a încercat să tergiverseze procedurile în Parlament.
    • Am decis să-l desemnez pe domnul Vasile Florin Cîțu
    • USR, PMP și Pro România au făcut propuneri de premieri în discuțiile de la Cotroceni cu șeful statului. USR l-ar vrea la Palatul Victoria pe Dacian Cioloș, PMP pe Cristian Diaconescu, iar Pro România pe Victor Ponta. PNL a lăsat decizia la mâna președintelui Klaus Iohannis, iar PSD l-a acuzat pe șeful statului că prelungește criza politică. UDMR i-a spus lui Iohannis că nu va vota un guvern de tehnocrați, iar ALDE și-a exprimat preferința pentru un premier independent.
    Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
    Exit mobile version