Acasă Local Dolj Controlorii RAT, dotaţi cu camere video

Controlorii RAT, dotaţi cu camere video

Bilet RAT/sursa: Facebook

După scandalul cu cei doi controlori RAT care au agresat o tânără din Craiova, Regia Autonomă de Transport (RAT) a decis să doteze angajaţii cu camere de luat vederi. Prin urmare, controlorii vor avea libertatea de-a filma şi fotografia călătorii atunci când fac controale în mijloacele de transport în comun.

Pentru a evita astfel de situaţii, RAT SRL a demarat procedura de achiziţie echipamente foto/video, ce vor fi deţinute de către controlorii societăţii,

este menţionat pe pagina de Facebook a RAT Craiova.


Faptul a fost confirmat de însuşi directorul Regiei, Marcel Tănăsescu. Acesta susţine că angajaţii de la Serviciul control sunt adesea agresaţi şi jigniţi de călători. Dotarea acestora cu camere care vor fi instalate, ca în cazul poliţiştilor, pe umăr este binevenită.
Tot pe pagina de Facebook a RAT-ului se precizează că:

Angajaţii RAT SRL implicaţi în acest incident vor răspunde disciplinar, iar pentru abaterile săvârşite vor fi dispuse măsuri conform Codului Muncii şi Regulamentului Intern al RAT SRL.

Reamintim că o tânără a postat pe o reţea de socializare cum a fost agresată verbal şi lovită de doi controlori RAT.

Neavând abonamentul şi nici buletinul la mine, am căzut de acord să sun pe cineva de acasă, să îmi trimită o poză cu buletinul pentru verificări. M-au reţinut în autobuz până la staţia Madona Dudu, deşi destinaţia mea era Liceul Sanitar. Când am coborât, au început să-mi ceară bani pentru un bilet cu suprataxă. Mi s-au adresat cu „fă”, m-au jignit într-un mod foarte urât şi m-au scuipat. Când am început să filmez, femeia m-a împins, lovit şi tras de păr. Nu vreau ca această umilinţă să se repete cuiva sau să treaca neobservată,

a scris tânăra.

Exit mobile version