Acasă Eveniment Poliția australiană a ucis un adolescent care înjunghiase un bărbat

Poliția australiană a ucis un adolescent care înjunghiase un bărbat

Poliţia din Australia a anunţat, astăzi, că a împuşcat mortal un adolescent după ce acesta a înjunghiat un bărbat, în capitala statului Western Australia, Perth. Despre atac autorităţile au spus că indica terorismul, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Au existat indicii că băiatul de 16 ani, înarmat cu un cuţit de bucătărie, se radicalizase pe internet, au declarat autorităţile din acest stat. Ele au adăugat că au primit apeluri de la membri îngrijoraţi ai comunităţii musulmane locale înainte de atac, care a avut loc sâmbătă seara târziu.

Poliția australiană a ucis un adolescent care înjunghiase un bărbat

Atacul, produs în suburbia Willetton, avea „semne” de terorism, dar deocamdată nu a fost clasificat ca act terorist, a afirmat Poliţia.

„La acest moment, se pare că el a acţionat doar acum şi singur”, a declarat premierul din Western Australia, Roger Cook, într-o conferinţă de presă televizată susţinută la Perth, capitala statului, cu referire la atacator.

Victima, care a fost înjunghiată în spate, se află în spital, în stare stabilă, au spus autorităţile.

Premierul Anthony Albanese a declarat că a fost informat despre incident de către Poliţie şi agenţiile de spionaj, care au stabilit că nu este o ameninţare activă.

„Suntem o naţiune iubitoare de pace şi nu există loc pentru extremism violent în Australia”, a afirmat Albanese pe reţeaua de socializare X.

CITEȘTE ȘI: 22.000 de copii și adolescenți români suferă de afecțiuni psihice. Infrastructura pentru ei este depășită

Exit mobile version