Acasă Eveniment Londra: Mai mulţi răniţi, după un atac cu o sabie de samurai

Londra: Mai mulţi răniţi, după un atac cu o sabie de samurai

Londra: Mai mulţi răniţi, după un atac cu o sabie de samurai

Cel puţin cinci persoane au fost rănite după ce au fost atacate lângă o stație de metrou din Londra de un bărbat înarmat cu o sabie de samurai. Printre răniți și doi polițiști care au intervenit pentru a-l imobiliza pe atacator.

Primarul londonez Sadiq Khan spune că este „absolut devastat” de acest incident. Potrivit presei britanice, bărbatul s-a dat jos dintr-o mașină, având o macetă în mână, și a început să îi înjunghie pe cei care îi ieșeau în cale, conform digi24.ro.

Poliţia precizează într-un comunicat că a fost chemată ”cu puţin înainte de ora (locală) 7.00 (9.00, ora României)” în acest cartier al Londrei de către martori care spuneau că ”persoane au fost înjunghiate”.

Un martor citat de cotidianul The Telegraph declară că a văzut un bărbat ”fugind cu o sabie de samurai”, care ”a înjunghiat patru persoane, după ce a lovit o casă cu camioneta”.

”Nu credem că ameninţarea persistă” în cartier şi ”nu căutăm alt suspect”, anunţă un reprezentant al poliţiei locale, Ade Adelekan. ”Acest incident nu pare legat de terorism.” Cele cinci victime ar fi fost atacate la stația de metrou Hainault din Redbridge și au primit îngrijiri medicale, două dintre acestea fiind polițiști. Atacatorul a fost arestat, dar a reușit să rănească patru oameni, doi dintre aceștia fiind polițiști care au intervenit pentru a-l imobiliza.

Citește şi: Primul kilometru de tunel forat pe A1 Sibiu-Pitești

Exit mobile version