Acasă Eveniment (VIDEO) Protestatari pro-palestinieni, arestați în campusurile universitare din SUA

(VIDEO) Protestatari pro-palestinieni, arestați în campusurile universitare din SUA

Protestele pro-palestiniene au continuat în campusurile universitare din SUA pe tot parcursul serii de miercuri. Protestele au continuat chiar și după ce forțele de ordine au fost chemate să intervină și să facă arestări în campusuri. Peste 100 de studenți și personal au fost arestați în timpul protestelor studenților pro-palestinieni din SUA.

Protestatarii pro-palestinieni de la Universitatea Columbia, epicentrul demonstrațiilor care au început săptămâna trecută, au spus că nu se vor dispersa până când școala nu va fi de acord:

  • să întrerupă legăturile cu instituțiile academice israeliene,
  • să se angajeze la o „dezinvestire completă” a fondurilor sale de la entitățile legate de Israel.

Tensiunile în mai multe campusuri s-au declanșat după atacul mortal al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului. Militanții au ucis aproximativ 1.200 de oameni și au luat peste 200 de ostatici. Israelul a răspuns cu bombardamente asupra Gaza. Peste 34.000 de oameni din Gaza au murit după mai mult de 200 de zile de război, potrivit ministerului sănătăţii din enclavă.

Unii studenți evrei spun că sunt îngrijorați pentru siguranța lor în campus. Administratorii colegiilor se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare din partea parlamentarilor.

Iată cele mai recente evoluții

Universitatea Columbia

Președintele Camerei Mike Johnson i-a cerut președintelui Columbia să demisioneze dacă nu poate aduce ordine în campus. În timp ce cele mai multe proteste au fost non-violente, unii studenți evrei sunt îngrijorați pentru siguranța lor. Un student evreu a spus că „activitățile antisemite sunt în desfășurare”. Negocierile dintre protestatari și oficialii Columbia cu privire la curățarea taberei de pe gazonul acesteia au fost prelungite pentru încă 48 de ore.

Universitatea din California de Sud

Poliția a arestat aproape 100 de protestatari la Universitatea din California de Sud după un ordin de dispersare, potrivit CNN.

Universitatea Texas din Austin

În urma rezistenței tensionate, Departamentul de Siguranță Publică din Texas a declarat că au fost efectuate 34 de arestări de către forțele de ordine în campus începând cu ora 21:00. Un fotograf Fox 7 s-a numărat printre cei arestați pe fondul ciocnirilor aprinse, a anunțat instituția de știri .

Universitatea Politehnică de Stat din California

Campusul Humboldt va rămâne închis în weekend, deoarece protestatarii, inclusiv „non-studenti neidentificați”, continuă să ocupe două clădiri, au declarat oficialii școlii într-o actualizare.

Exit mobile version