Acasă Eveniment (VIDEO) 13 percheziții în București la traficanți de persoane

(VIDEO) 13 percheziții în București la traficanți de persoane

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au efectuat, în această dimineață, 13 percheziții în București. Perchezițiile au fost într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de:

  • constituirea unui grup infracțional organizat,
  • trafic de persoane,
  • viol.

Începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024 , în București s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat format din cinci suspecți. Scopul a fost de comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Unul dintre membrii grupului, liderul acestuia, în calitate de maestru spiritual și instructor de yoga a recrutat opt victime. A profitat de starea acestora de vădită vulnerabilitate. Erau lipsite de sprijinul familial, cu o experiență redusă de viață, fără mijloace materiale de subzistență.

Sub pretextul unei evoluții spirituale, cu sprijinul celorlalți suspecți, le-a exploatat sexual. Le-a obligat la producerea și difuzarea de materiale pornografice pe diferite platforme de specialitate în folosul material al grupului infracțional.

Victimele au fost adăpostite de suspecți în apartamentele pe care le dețin în București. Le-a fost asigurată și logistica necesară realizării activității de videochat (imobile amenajate și dotate cu aparatura tehnică necesară).

Grupul a obținut 1,4 milioane de euro

Membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare în numele unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate. Au exercitat un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat prin crearea unui ”grup de lucru” unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității.

Potrivit DIICOT, în vara anului 2019, liderul grupării profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual. Ulterior a determinat-o să nu sesizeze organele judiciare.

Suspecții au obținut din activitățile infracționale săvârșite aproximativ 1,4 milioane de euro.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

La acțiune participă şi luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei.

Citește și: Vâlcea: Coliziune între o autoutilitară și un autotren pe DN 7. O persoană, rănită

Exit mobile version