Acasă Eveniment Inundațiile fac prăpăd în Dubai și Qatar

Inundațiile fac prăpăd în Dubai și Qatar

Inundațiile fac prăpăd în Dubai și Qatar
Inundațiile fac prăpăd în Dubai și Qatar

În Dubai, a plouat în 12 ore cât într-un an. Aeroportul a fost închis după ce pista s-a transformat într-un lac. În Oman, 18 oameni și-au pierdut viața în inundații istorice. Zece copii au murit într-un autobuz luat de ape.

Alertă de inundații este și în Arabia Saudită, Kuweit și Qatar. De ieri, premierul Marcel Ciolacu a plecat într-o vizită oficială de două zile, în Qatar și Emiratele Arabe Unite. A plouat în 12 ore cât într-un an în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, potrivit digi24.ro.

Aeroportul Internațional din Dubai a fost temporar închis

Aeroportul Internațional din Dubai a fost temporar închis și zeci de curse au fost anulate sau redirecționate, după ce ploile torențiale au transformat pista într-un lac. Pe autostrăzi, șoferii fie au rămas blocați în mașini, fie le-au abandonat, în timp ce la metrou apa le-a ajuns oamenilor până la glezne.

Imagini distribuite online au arătat pistele Aeroportului Internațional Dubai – recent desemnat al doilea cel mai aglomerat din lume – sub apă, în timp ce avioanele arătau mai degrabă ca niște bărci care încercau să se miște pe aeroportul inundat. Operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) au fost suspendate marţi timp de 25 de minute.

Drumurile s-au transformat în râuri

Ploaia a fost atât de puternică și de rapidă, încât unii șoferi au fost forțați să-și abandoneze vehiculele în timp ce drumurile s-au transformat în râuri. Videoclipuri postate pe rețele sociale au arătat un mall inundat și case cu parterul plin de apă.

Dubai – ca și restul Emiratelor Arabe Unite – are un climat cald și uscat. Ca atare, ploile sunt rare și infrastructura nu poate face față fenomenelor meteo  extreme care vor deveni mai frecvente din cauza acțiunilor umane. Ploaia care a afectat Dubaiul este asociată cu un front de precipitații care traversează Peninsula Arabică și se deplasează prin Golful Oman.

Viiturile au lovit puternic și capitala Regatului Bahrein

Același sistem aduce, de asemenea, vreme neobișnuit de umedă în Oman și în sud-estul Iranului. Viiturile au lovit puternic și capitala Regatului Bahrein, unde autoritățile au emis avertismente de furtună. Cetățenii au fost sfătuiți să nu se apropie de copaci sau panouri publicitare, pentru că ar putea fi doborâte de vântul puternic. Zeci de mașini au fost luate de ape chiar din fața locuințelor. Mai multe țări din Golful Persic sunt în alertă de inundații, inclusiv Kuweit, Arabia Saudită și Qatar. Școlile din Oman și Emiratele Arabe au fost închise, iar cursurile au loc de la distanță. Asta în timp ce oamenii, inclusiv angajații din instituțiile guvernamentale, au primit ordin să lucreze de acasă.

Citește şi: 35.500 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU pentru tineri

Exit mobile version