Acasă Eveniment Bărbat înecat cu mâncare într-un restaurant din Braşov, salvat de paramedici și...

Bărbat înecat cu mâncare într-un restaurant din Braşov, salvat de paramedici și de medici de la „Marius Nasta”

Bărbat înecat cu mâncare într-un restaurant din Braşov, salvat de paramedici și de medici de la „Marius Nasta”
Bărbat înecat cu mâncare într-un restaurant din Braşov, salvat de paramedici și de medici de la „Marius Nasta”

Un bărbat care s-a înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov, a fost salvat după intervenţia echipajului de la Ambulanţă, care l-a resuscitat, şi după ce medici de la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti au îndepărtat din plămân resturile alimentare. Medicii din Capitală au mers în orașul de sub Tâmpa pentru a realiza procedura de bronhologie intervenţională, întrucât în acest domeniu nu există un serviciu de gardă, potrivit news.ro.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a arătat, într-o postare pe Facebook, că un bărbat a intrat, sâmbătă seară, în stop cardiac, într-un restaurant din Braşov, după ce s-a înecat cu un bol alimentar.

„Viaţa îi este salvată pentru că personalul din ambulanţă sosit la solicitarea promptă a personalului din restaurant reuşeşte să-l readucă la viaţă. Examinarea efectuată la spital evidenţiază că părţi din bolul alimentar au rămas în plămân. La acel moment Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii caută soluţii şi cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul. Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervenţională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puţine, personal puţin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câştigarea de timp în viaţa pacienţilor cu cancer pulmonar”, a explicat Mahler.

Era mai uşor ca medicii să meargă la Braşov decât să fie transportăt pacientul

Mahler a continuat arătând că a stabilit împreună cu medicul din Centru că era mai uşor ca medicii să meargă la Braşov decât să fie transportăt pacientul, care era într-o stare critică. Astfel, ea şi-a sunat colegii.

„Ca de fiecare dată, răspunsul este: «Da, sigur, ne organizăm şi mergem!» Aşa că echipa se formează în miezul nopţii de sâmbătă din personal al Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi doi medici din Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», dr. Silviu-Mihail Dumitru şi dr. Dragoş Băiceanu. Au plecat în miez de noapte şi au revenit la casele lor în zorii zilei de duminică, iar eu nu pot decât să le mulţumesc pentru disponibilitate, sacrificiu şi umanitatea de care au dat dovadă”, a adăugat managerul Institutului.

Beatrice Mahler a explicat că Bronhologia intervenţională este o ramură a Bronhologiei care salvează vieţi, prin eliberarea căilor aeriene, cu impact relativ redus al manevrei asupra organismului, faţă de acelaşi rezultat obţinut în sala de operaţie.

Mahler a subliniat că Bronhologia intervenţională are nevoie de finanţare.

Citeşte şi: Încărcarea cardurilor pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei va începe luni

Exit mobile version