Acasă Actualitate Doi copii au dispărut de la o grădiniță, iar reprezentanții unității școlare...

Doi copii au dispărut de la o grădiniță, iar reprezentanții unității școlare nu au alertat poliția

O grădiniță din Vaslui a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că doi copii de trei ani au dispărut, iar reprezentanții instituției școlare nu au alertat autoritățile, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Grădinița nu este dotată cu camere de supraveghere și nici nu avea sistem de închidere la porți, transmite Hotnews. Șeful Inspectoratului de Poliție Vaslui a precizat pentru HotNews.ro că în perioada următoare vor fi efectuate verificări în toate unitățile de învățământ pentru a constata în ce măsură sunt respectate normele privind protecția și siguranța elevilor.

Incidentul s-a petrecut pe 11 aprilie la Grădinița 14 din municipiul Vaslui însă nu a fost făcut public de autorități. Doi băieței în vârstă de 3 ani au dispărut din grădiniță puțin după ora 8. Inițial, cadrele didactice i-au căutat în incinta unității de învățământ și nu au anunțat polițiștii. Grădinița, deși este una nou construită, nu este prevăzută cu sistem video de supraveghere. Este dotată cu o singură cameră video care nu era funcțională în ziua dispariției celor doi copii. De altfel, obiectivul acesteia nici nu era orientat către poarta de acces pentru a surprinde plecarea preșcolarilor, în cazul în care ar fi funcționat.

O femeie a găsit copiii singuri, pe stradă

Potrivit IPJ Vaslui, pe 11 aprilie, la ora 9.39, o femeie a sunat la 112 anunțând că a găsit doi copii mici mergând dezorientați în zona celei mai importante intersecții din municipiul Vaslui, Crucea Gării. Punctul se află la aproape un kilometru distanță de Grădinița 14.

La aproximativ cinci minute de la apelul femeii care anunța găsirea unor copii, la dispeceratul unic de urgență 112 au sunat și reprezentanții grădiniței pentru a semnala dispariția celor doi minori.

Potrivit oficialilor IPJ Vaslui, grădinița nu îndeplinea condițiile minimale privind planul de risc, pe care unitățile de învățământ trebuie să îl prezinte anual. Nu aveau sistem de supraveghere video și nici poarta de acces nu era prevăzută cu un sistem de închidere care să împiedice eventuala ieșire a copiilor scăpați de sub observație. Pentru neregulile constatate a fost amendată cu 10.000 de lei.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version